Bestemd voor de overwinning

Bestemd voor de overwinning

Hoe hard de aarde ook kreunt onder natuurrampen en geweld, hoe meer overheden grip verliezen en er tekorten zijn op alle terrein, hoe feller mensen lijken te worden, hoe groter de geestelijk en psychische nood, hoe ongeneeslijker ziektes, hoe harder mensen hun best doen… en we nog keiharder falen.

“It may look like I am surrounded, but I’m surrounded by You”

Hoe groter de smeulende en rokende puinhopen en hoe groter de zeer reële dreiging van meer ellende… hoe blijer en dankbaarder ik word.

Hemels mismanagement?
Onze wereld kent ontelbare Goden én de wereld is op bijna alle fronten een puinhoop. Een kwestie van té veel goden? Is er sprake van een falende democratische besluitvorming en mismanagement daar boven in de hemel? Een veel gehoorde conclusie is: “God bestaat niet of slechts een ‘evil’ variant, want als er echt een liefdevolle God bestond, dan was ik… / dan had ik… / dan kon ik… / dan zou ik…” Als je dat gelooft (ja, zelfs zonder God geloof je!) ben je ineens verantwoordelijk voor je eigen geluk én dat van de mensen om je heen. And that’s a heavy load! En omdat wij deze verantwoordelijkheid niet aankunnen (zonder burn-out of andere mensen te beschadigen), is de wereld zo’n puinhoop.

Je kan ‘fake it till you make it’ en luchtkastelen bouwen zoveel je wilt, je kan succes- of geluksmomenten op Social Media posten tot je een ons weegt, zolang jijzelf ‘the shining star’ en het hoogtepunt van je eigen leven bent, steven je vroeg of laat af op een burn-out of ander rampenscenario. Je bent in Gods schoenen gaan staan en die passen je niet! We fail misserably!

“This is how I fight
my battles”

Ik heb ontdekt dat God echt bestaat, en ik kan je gerust stellen: het is er maar één! Dat scheelt een heleboel keuzestress…

Een God naar mijn hart
Omdat God een god van relatie is, zit Hij niet in mijn hoofd, maar woont heel dichtbij in mijn hart. En zoals bij iedere liefdesrelatie is ook deze relatie een geestelijke verbinding die onzichtbaar is voor mensen die er niet direct bij betrokken zijn. Onzichtbaar betekent dus niet ‘onwaar’, maar ‘privé’. We zijn bedoeld om een hele persoonlijke 1-op-1 Vader-kind relatie met God te hebben. Een ander heeft hier – helaas óf gelukkig – niets mee te maken. En God zij dank: God heeft geen Social Media accounts!!!

Geen stress!
Doordat ik mijn Papa en Zijn liefdevolle hart ken en volledig vertrouw, weet ik dat Hij altijd en op de juiste tijd voorziet in alles wat ik nodig heb; in overvloed, beyond expectation! Dáárdoor kan ik onder alle (ook negatieve) omstandigheden gelukkig en stressvrij leven. Dat klinkt makkelijk, maar zo voelt het echt nog niet altijd. Geloven en leren vertrouwen is nu eenmaal een proces. En hoe weet ik wat mij te wachten staat? Dat is een heel simpel rekensommetje. Ik neem de mate van tekort in mijn leven, op alle vlakken: relaties, gezin, gezondheid, financiën, werk…. draai het van negatief naar positief en vermenigvuldig het met… 10? 100? 1000? Daar ga ik naar toe, dus waarom zou ik gaan stressen?

“It may look like I
am surrounded, but I’m surrounded by You”

Bron: Surrounded (Fight my battles) – Michael W. Smith

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.