BLOGS

Hieronder staan mijn meeste recente blogs op een rijtje. Klik erop om ze te lezen of om in de historie te kunnen zoeken naar eerdere blogs. Scroll je verder door naar beneden, dan geef ik je een inkijkje in hoe mijn blogs tot stand komen en kan je lezen wat ik bid en hoop dat de impact ervan zal zijn.

Een kijkje achter de schermen

Mijn blogs ontstaan vaak op een bijzondere manier. Het is niet van: vandaag ga ik er eentje schrijven en dit vind ik een geschikt onderwerp. Nee, inspiratie ontstaat. Soms is het er ineens en voel ik een hevige aandrang om nú te gaan schrijven, en soms zingt een idee eerst een paar weken in mijn hoofd rond. Als inspiratie er ineens is, dan ben ik me daar vaak in eerste instantie niet eens zo bewust van. Dan heb ik bijvoorbeeld een gave openbaring gekregen en denk ik: “Wow! Dat ga ik even snel delen via Facebook”. Maar dan ga ik typen en typen… en typen en loopt het gewoon een beetje uit de hand, zeg maar.

Wat ik schrijf komt voort uit een combinatie van hemelse inspiratie en een persoonlijk, diep verlangen om met jou te delen wie Jezus voor mij is, hoe mijn relatie met Hem zich ontwikkelt en wat Hij mij laat ontdekken en zien. Mijn oude ik zou absoluut nóóit de openbaarheid opgezocht hebben met zulke persoonlijke dingen, en al zeker niet als het ging over Iemand als Jezus, waar zoveel controversie, leugens en meningen over bestaan. “Ik leen mezelf toch zeker niet als schietschijf”, zou ik gedacht hebben. Maar met Jezus aan mijn zijde word ik blijkbaar steeds moediger en enthousiaster. Voor Hem wil ik mensen wel in mijn hart mee laten kijken. Per slot van rekening: als Hij voor mij is, wie kan er dan tegen mij zijn? (Romeinen 8:31)

Naast dat God door mensen soms als altijd-veroordelend, hard en onbereikbaar wordt afgeschilderd, kunnen we van geloven in God ook een heel ingewikkeld, zwaarmoedig en religieus óf juist een heel zweverig en vaag verhaal maken. Niet vreemd dat ongelovigen en andersgelovigen dan naar Christenen kijken met een blik van “Succes ermee. Jij liever dan ik!” En hoe verdrietig is dat, als je je realiseert dat Jezus werkelijk alles (!) opgegeven heeft om héél dichtbij te kunnen komen en om een persoonlijke relatie met Hem voor ons beschikbaar te maken.

Het is dan ook hoogtijd dat er meer waarheidsgetrouwe en positieve reclame voor Jezus gemaakt wordt. Het is hoogtijd dat leugens en waanzin het veld ruimen voor de volle waarheid. Nu zie ik mijzelf absoluut niet als een expert op het gebied van de Bijbel of God. Hoe meer ik hier namelijk over ontdek, hoe meer ik er juist achter kom dat ik eigenlijk maar heel weinig weet. Noem mij daarom naast volgeling van Jezus maar gewoon een GROOT liefhebber.

Mijn gebed en verlangen voor jou

Ik heb er een aantal jaar geleden voor gekozen om ‘Ja!’ te zeggen tegen Jezus. Ik heb ervoor gekozen om Hem carte blanche te geven om door mij heen andere mensen te kunnen helpen en bemoedigen, om hen de weg te kunnen wijzen naar Zijn Vader en hun geestelijk thuis. Als God dus in actie komt, dan volg ik. Hij reikt mij Zijn ideeën aan en ik mag mijn talenten en tijd inzetten om Zijn hart naar jou toe te verwoorden. Alle wijsheid komt van Hem! God is Liefde en Waarheid.

Ik bid dan ook dat Gods Geest jou naar díe blogs zal leiden, die aansluiten bij jouw hier en nu, bij jouw vragen, twijfels en verlangens. Ik bid dat Jezus jou door mijn woorden heen persoonlijk en op maat zal bedienen; dat de woorden je zullen inspireren, bemoedigen en je laten voelen hoe bijzonder (en) geliefd je bent, no matter what. En als je God nog niet kent als de meest fantastische Papa ooit, dan bid ik dat je je aangemoedigd zal voelen om naar Hem op zoek te gaan. Hij is namelijk STA-PEL-GEK op je en maximaal één ‘Ja!’ bij jou vandaan. Hij kijk vol liefde naar je (uit).

Mijn verlangen is dat je Gods oneindige liefde gaat voelen van je kruin tot in het puntje van je tenen en dat je met een frisse blik nóg verder gaat kijken, zoeken en verlangen dan je tot nu toe hebt gedaan. Gods liefde voor jou was én is niet te stoppen, Hij ging voor jou tot het uiterste en dus zijn Zijn plannen voor jouw leven GROOTS. Mijn verlangen is dat je je verwachtingen oprekt, alle ‘kan niet’ de prullenbak in kiepert en Jezus alle ruimte geeft om in jouw leven waanzinnige dingen te doen; vooral die van het in jouw ogen waarschijnlijk ‘onmogelijke soort’. Leven met Jezus is verbijsterend, verrassend en volledig ‘out of the box’. Halleluja!

SPREAD THE GOOD NEWS!

deel het goede nieuws over Jezus

Lees jij een blog waarvan je voelt dat het ook mensen in jouw kring verder kan helpen of inspireren; vrienden, familie of misschien wel die ene collega of kennis bij de sportclub, die kort geleden nog zijn of haar hart bij jou uitgestort heeft? Voel je dan vrij om mijn blogs (of eyeopeners) met hen te delen, via Social Media of door hen te attenderen op deze website. Zo help jij op jouw beurt ook mee om het goede nieuws te verspreiden.

De schepping ziet er reikhalzend naar uit dat openbaar wordt wie Gods kinderen zijn. (Romeinen 8:19)