De wet is er niet voor jou!

“U laat u voorstaan op de wet, maar onteert God door de wet te overtreden.”
(Romeinen 2:23)

De wet van Mozes heeft nooit gegolden voor ons niet-Joden. Wij zijn pas bij de start het Nieuwe Verbond ingevoegd in Gods plan. En toen was de wet al buiten werking gesteld.

Als we ondanks dat tóch de wet willen houden (en gegarandeerd allemaal keihard falen), zijn we oneervol naar God. We committeren onszelf aan leefregels, we doen eigenlijk een belofte aan God en die komen we niet na.

Misschien nog oneervoller dan deze ‘ongehoorzaamheid’ is de hoogmoed waarmee we eigenlijk het volbrachte werk van Jezus aan de kant schuiven. We plaatsen onszelf als het ware boven Jezus. We zeggen eigenlijk: “Zijn bloed was niet voldoende en niet kostbaar genoeg om mijn schuld weg te wassen. God, leuk geprobeerd. U heeft ongetwijfeld Uw best gedaan. U gaf het Allerliefste wat U had. U offerde Uw eigen Zoon voor mij, maar het is niet genoeg!”

En wat brengt dit alles jou? Door jouw eigen gevoelens van onmacht, schuld en schaamte, zal je eerder geneigd zijn om je voor God te verstoppen dan dat je in Zijn armen rent voor hulp.

God wist echt héél goed wat Hij deed, toen Hij de wet aan het kruis nagelde…

“Laten we dus zonder schroom naderen tot de troon van de Genadige, waar we telkens als we hulp nodig hebben barmhartigheid en genade vinden.”
(Hebreeën 4:16)

Amen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.