Doen wat God van je vraagt

Tatatataaaaa!!!
Met gepaste trots presenteer ik je mijn eerste ‘Mijn leven met Jezus’-visitekaartje. Zo leuk dit! Het wordt steeds echter… Ik heb hem eergisteren via een paar hele simpele stappen ontworpen en laten drukken bij Vistaprint. Een kind kan de was doen.

Nu heb ik nóg minder excuses om mijn mond te houden en kan ik de mensen waarmee ik in gesprek raak over Jezus, ook echt iets concreets meegeven waardoor ze later thuis in alle rust heel gericht verder op zoek kunnen naar het ‘wie, waarom en hoe dan’ van Jezus.

Het laten maken van dit visitekaartje was overigens niet mijn eigen verzinsel. Het is iets wat al een tijdje in mijn hart rond zingt en waarvan ik van de week besloot dat het maar eens tijd werd dat ik gehoorzaamde.

Ik ben heel benieuwd wat mijn volgende stap gaat zijn, maar ook wat God jou vraagt om te doen? Wat is jouw next step? Ik wil je aanmoedigen en/of uitdagen (maar net wat jij nodig hebt) om ook echt in actie te gaan komen.

Wees eens eerlijk...

Vaak weet je wel ergens heel diep van binnen wat God van je vraagt, maar als het een beetje spannend of onwerkelijk voelt, kunnen we heel geraffineerd zijn in het wegmoffelen en negeren ervan. Maar… stap 2 en 3 en verder komen echt pas als jij stap 1 zet. Het grote plaatje van Gods grandioze en machtige plan voor jouw leven wordt pas zichtbaar als jij in gehoorzaamheid stappen gaat zetten.

Eén ding is namelijk zeker: als jij op dit moment het volledige plaatje te zien zou krijgen van wat God met jou van plan is, als jij op dit moment een blik zou kunnen werpen in de toekomst en je zou kunnen waarnemen welke wonderkracht en ‘onmogelijkheden’ God wil uitwerken in jouw leven, als jij je werkelijk zou gaan realiseren hoe een impact God door jou heen wil gaan maken op de mensen om jou heen, dan zou het je gaan duizelen. Grote kans dat je dan zó onder de indruk, overweldigd en overdonderd raakt dat de moed je in de schoenen zakt en je geen stap meer durft te zetten. “Heer, dit kan toch helemaal niet?!”

God kent gelukkig onze onzekerheden en ons ongeloof. En dus, door de stappen die wij zetten heen – al zijn het babystapjes -, helpt Hij ons om te groeien in geloof. Hij masseert het er zachtjes in dat wij bedoeld zijn om supermensen te zijn. Hij vormt ook ons karakter waardoor we steeds moediger worden en steeds minder onder de indruk van natuurlijke omstandigheden. Supermensen en strijders voor Gods Koninkrijk, dat is wat we zullen zijn. Stapje voor stapje… als we meewerken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.