Geef mijn portie maar aan Fikkie

Geef mijn portie naar aan Fikkie!!!

Verbazingwekkend hoe we als mensen maar blijven hopen en vertrouwen op VARIABELEN als oplossing voor alles wat ‘mis’ gaat. Variabelen zoals mensen, dingen en omstandigheden. We vertrouwen op onze eigen ‘wijs’heid, dat van anderen, op onze financiën, op de economie of de politiek. Het kenmerk van variabelen is jammer genoeg dat ze geen enkele zekerheid bieden en vaak juist ook de oorzaak zijn van ellende.

Meer dan ooit is (bijna) ALLES op onze aarde in beweging, in rep en roep, hysterisch of veranderlijk als het Nederlandse weer.

Waar wij nu in alle tumult juist behoefte aan hebben, is een CONSTANTE. Een betrouwbare, onwankelbare en positieve factor als steunpilaar, als rots in de branding, als bron, als anker, als veilige haven. Een constante is constant omdat hij verleden, heden en toekomst hetzelfde is; onafhankelijk van tijd, plaats en materie. Zonder constante blijft het leven touwtje trekken. You don’t know what you are going to get next…

Hoe vaak heb jij al gedacht: “Als ik mijn sores toch eens ‘aan Fikkie’ kon geven… Zo huppekee, weg ermee! Laat een ander het maar oplossen allemaal! Ik ben er klaar mee! Ik stop mijn hoofd onder mijn kussen, ik ga slapen en roep me maar als dit hele gedoe voorbij is!” Wat een GLORIE om ontdekt te hebben dat er werkelijk zo’n Constante is! Mijn Papa, mijn Vriend, mijn Steun en Toeverlaat, mijn Redder in nood, mijn Bron van wijsheid en kracht, mijn God.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.