Less is more

Less is more

Als je naar je leven kijkt door Gods ogen, zal je zien dat jouw situatie verandert. Als jij ziet zoals Hij ziet en je weet hoe liefdevol Hij naar jou kijkt, zal je willen én toestaan dat Hij als Almachtige in jouw leven alles ten goede keert.

Zonder God is het leven hard werken, knokken, presteren en afzien; hoeveel slingers jij zelf ook ophangt om het leven ‘leuk’ te maken. Of je nu blijft vechten om meer uit je leven te halen of je besluit (je dromen) op te geven en te berusten in de leugen die we ook wel ‘ons lot’ noemen, het resultaat is uiteindelijk hetzelfde: bedroevend in verhouding tot het grootse leven dat Papa voor jou heeft.

Less is more!
Als je je vertrouwen stelt in God, Hem laat doen waar Hij goed in is (God zijn) en jij zelf gaat doen waarvoor jij gemaakt bent (Zijn kind zijn), dan is succes verzekerd. Dan verandert knokken in rust, verslagenheid in visie, verdriet in vreugde, eenzaamheid in geborgenheid, ziekte in gezondheid, ouderdom in jeugd, veroordeling in vrijspraak, tekort in overvloed, schuld in blij zijn met jezelf. Kortom: DOOD wordt LEVEN.

What’s the catch zal je je misschien afvragen?
Er zit vast een addertje onder het gras! Wat moet ik opgeven? Wat kost het me? Waar is de ‘maar’? Het antwoord is eigenlijk heel simpel en daarom ook zo moeilijk voor de ‘doeners’ en de ‘schreeuwers’ onder ons. Je mag loslaten! Je trots, je onafhankelijkheid, je ‘ik weet het altijd beter’, je oude ik, je regisseursstokje…. Want zolang jij je ermee bemoeit, kan God Zijn briljante plan voor jou niet uitvoeren. Wees eens eerlijk: wat heeft het ‘zelf doen’ je gebracht? Hoe moe ben jij ervan geworden? Hoe vaak ben je teleurgesteld geraakt in je eigen kunnen en dat van anderen? En hoe vaak heb jij al gedacht: “Wanneer gaat er nou eens iemand voor mij zorgen?”

De oplossing is Jezus
Hij wacht op jou, vol liefde en geduld. Hij wacht totdat jij uit vrije wil naar Hem toe komt, zodat Hij aan jou persoonlijk Zijn grootsheid kan laten zien en voelen. Hij wacht totdat jij bereid bent om alles wat je voor onmogelijk hield een serieuze kans te geven. Alles wat jij nodig hebt, waar jij naar verlangt en al het goede waarvan jij gelooft dat het buiten jouw bereik ligt, heeft Hij voor jou klaar liggen. Hij is jouw Kerstcadeau dit jaar en jij mag de strik los trekken. He is the greatest gift ever.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.