Stel de juiste prioriteit

“Wat ik bedoel, broeders en zusters, is dat er maar weinig tijd rest. Laat daarom ieder die een vrouw heeft zo leven dat het hem niet in beslag neemt, ieder die verdriet heeft zo dat hij er niet door wordt beheerst, ieder die vreugde voelt zo dat hij er niet in opgaat, ieder die bezit verwerft alsof het niet zijn eigendom is, ieder die in deze wereld leeft alsof ze voor hem niet meer van belang is. Want de wereld die wij kennen gaat ten onder.”
(1 Korinthe 7:29-31)

WOW, wat een superkrachtige, richtinggevende tekst. De wereld zoals we die kennen, de wereld met al zijn lusten en lasten, gaat ten onder. En dat is maar goed ook. Prijs de Heer!

Er rest nog maar weinig tijd. Tijd die we niet moeten verdoen met het achteroverleunend warm houden van kerkstoelen in afwachting van de wederkomst van Christus, maar die we moeten inzetten om (in de wereld) onze race te lopen en te doen wat God van ons vraagt. Kerkstoelen zijn er niet om op te vegeteren, maar om al zittend onderwijs en instructie te ontvangen, om toegerust en aangevuurd te worden om daarna uitgezonden te worden.

De oogst is namelijk heel erg rijp en heel erg groot, maar er zijn te weinig arbeiders. Er zijn nog veel te weinig mensen die het oogstveld (de wereld) intrekken om het goede nieuws van het Koninkrijk te verkondigen waardoor mensen voor de eeuwigheid gered worden. Eén reden daarvoor is dat we nog veel te veel met onszelf bezig zijn. We leven nog teveel navelstarend in onze eigen veilige bubbel.

Paulus zegt daarom niet voor niets dat we niet langer beheerst moeten worden door bijvoorbeeld onze huwelijkspartner, door emoties, door bezit of wat dan ook wat op deze wereld is. Prima dat we trouwen, prima dat we emoties ervaren, prima dat we geld en goederen bezitten, maar Jezus hoort onze nummer 1 prioriteit te zijn.

Ga daarom – net als ik – eens bij jezelf na wat het is dat jouw aandacht vraagt? Heb jij Jezus al (letterlijk!) Heer en Meester gemaakt over álle gebieden in je leven? Mag Hij bijvoorbeeld bepalen met wie je trouwt, waar je werkt en hoe je met jouw (lees: Zïjn) geld en tijd omgaat? Mag Hij bepalen wie jouw vrienden zijn, wat je op televisie kijkt, wat je leest en bij welke kerk jij je aansluit? Of ben je nog de mening toegedaan dat als het voor jou oké lijkt en goed voelt, dat er dan automatisch zegen op rust? Geloof je nog dat je kan doen en laten wat je wil omdat er toch overal genade voor is?

Ga daarbij ook eens in de Bijbel op zoek naar Gods ALGEMENE wil voor je leven en in jouw stille tijd met Hem naar Zijn SPECIFIEKE wil voor jou persoonlijk. Ga hiervoor bidden en je daarnaar uitstrekken.

“Vraag je dus niet bezorgd af: ‘Wat zullen we eten?’ of ‘Wat zullen we drinken?’ of ‘Waarmee zullen we ons kleden?’ – dat zijn allemaal dingen die de heidenen najagen. Jullie hemelse Vader weet wel dat jullie dat alles nodig hebben. Zoek liever EERST het koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden.”
(Matteüs 6:31-33)

GOD IS GOED!

ALTIJD!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.