Tips

Internet, smartphones en tablets, YouTube, Spotify, Social Media… het zijn allemaal fantastische uitvindingen (van de Heer!) om waar ter wereld en wanneer dan ook, toegang te krijgen tot enorm veel Christelijke bronnen van informatie en inspiratie.

tips_1df_edited

Om je een beetje te helpen in die enorme jungle, waar helaas ook veel dingen te vinden zijn die net niet liefde- en genadevol zijn, heb ik een aantal tips voor je en verwijzingen naar goede sprekers, boeken, films, apps, enz. Ik word er in ieder geval erg blij van en ik hoop jij ook. Enjoy!

Pastor Joseph Prince is de voorganger van New Creation Church in Singapore (één van de grootste kerken ter wereld) en dé voorloper in de verspreiding van het Genade Evangelie over de hele wereld. Hij is een bijzonder inspirerende spreker en de moeite waard om te volgen.

  • Op de zaterdag- en zondagochtend is hij te zien op RTL5 bij New Creation Church TV,
  • hij heeft vele boeken geschreven, waarvan de meesten ook in het Nederlands vertaald zijn
  • en je kan je inschrijven voor zijn Daily Grace Inspirations. Je ontvangt dan iedere dag een inspirerende en bemoedigende boodschap in je mailbox.
Logo Jong en Vrij

Jong en Vrij is een jonge kerk, mijn thuis, met één passie: de liefde en genade van God. Onze gemeente is nauw verbonden aan NCC van pastor Joseph Prince en gevestigd op 6 locaties in Nederland (Hellevoetsluis, Rotterdam, Sliedrecht, Amsterdam, Amersfoort en Almelo).

  • Voor alle informatie kan je terecht op de website
  • en via de app zijn o.a. alle landelijke én lokale preken terug te luisteren en/of kijken.

Als je op zoek bent naar een kerk waar het goede nieuws verkondigd wordt, Jezus centraal staat en puur genade gepreekt wordt, dan is Jong en Vrij een dikke aanrader! Je bent van harte welkom bij onze samenkomsten.

Logo Redemption Church

Sinds begin 2019 staan Redemption Church uit Johannesburg, Zuid-Afrika en Jong en Vrij beiden onder leiding van pastor Joshua McCauley. Een geweldige inspirerende spreker vol liefde en passie voor Jezus, voor het evangelie, voor de gemeente en voor mensen. Zijn preken zijn bijzonder.

Via de Redemption Church app en website zijn alle (Engels gesproken) preken terug te kijken of luisteren. Een dikke aanrader!

Logo You Version bijbelapp

De Bijbel is hét Woord van God, inspirerend, bemoedigend, hoopgevend en bevat antwoorden op alle mogelijke levensvragen. Hoe dieper je graaft hoe groter de openbaringen van Gods oneindige liefde. En welk Bijbelboek je ook leest, van Genesis tot aan Openbaringen, it’s all about Jesus.

De You Version Bijbel app is echt een hele goede en complete app voor op je smartphone en tablet. Heerlijk om overal en altijd de Bijbel bij de hand te hebben.

  • Er zijn heel veel verschillende Bijbelvertalingen te downloaden; ik gebruik de Basisbijbel (BB), Het Boek (HTB), The Message (MSG) en de Amplified (AMP),
  • veel van de vertalingen kan je naast lezen ook als audiobestand beluisteren
  • en deze app heeft veel toffe leesplannen die je helpen om dagelijks in de Bijbel te lezen. Van heel de Bijbel lezen in één jaar tot aan een aantal hoofdstukken rondom een bepaald thema in een paar dagen.
Logo New Faith Network

New Faith Network is een Nederlandstalig Christenlijk videoplatform vol met documentaires, de beste (kinder)films, overdenkingen en eigen series. Kijken kan via de website of app, deels gratis en deels betaald.

Logo Lifestyle Christianity

Lifestyle Christianity ‘is’ Todd White. Deze man is voor mij een lichtend voorbeeld van gepassioneerd heel dicht bij de Heer leven. Hij inspireert en fascineert mij ENORM. Hier ga ik echt van áán! Via zijn YouTube-kanaal en via de website of app is heel veel gaaf beeldmateriaal te bekijken van Todd’s wandel met de Heer. Deze film bijvoorbeeld….

Films

Uit het grote scala aan films dat gemaakt is over het leven ván Jezus en het leven mét Jezus zijn er voor mij een aantal films die eruit springen. Ze zijn ook zeker geschikt voor mensen die nu niet geloven, maar wel nieuwsgierig zijn naar Jezus en naar wat geloven in Jezus nu in praktijk inhoudt. Ze laten een goed beeld zien van de liefde, compassie en genade die Jezus voor mensen heeft.

Te zien via New Faith Network, Netflix of YouTube:
God’s not dead, God’s not dead 2, The Encounter, War Room, The shack, The Passion of the Christ.