Blijf jij k(r)ramperen of ga je voor all-in?

Ieder mens is op zoek naar de Waarheid, maar STOP alsjeblieft NIET voordat je Hem gevonden hebt. Blijf je goed voor ogen houden wat de aanleiding voor je zoektocht ook al weer was!

Grote kans dat je al tot de ontdekking bent gekomen dat je leven ondanks alle slingers en vermaak nog altijd HOPELOOS, ZINLOOS, DOELLOOS en BETEKENISLOOS is. En je hebt waarschijnlijk ook geen antwoord op grote levensvragen als: Waar kom ik vandaan? Waarom ben ik hier? Wat is het doel van mijn leven? Wie ben ik echt diep onder alle maskers die ik op heb? En wat als ik kom te overlijden? Wat dan? Was dit het dan?

Een ENORME VALKUIL is dat we ons in onze zoektocht – en dat zie ik heel veel om me heen gebeuren – laten afleiden of verblinden door bijvoorbeeld hele zweverige New Age-achtige levensovertuigingen die jou wellicht voor nu even een goed heppiedepeppie gevoel geven, maar die enkel jouw aandacht afleiden van al die onbeantwoorde levensvragen en het nog steeds onvermijdelijke naderende einde. De klokt tikt door…

(been there, done that)

Wie blijft zoeken, gaat dé Waarheid echter vinden. Onvermijdelijk. Er is er maar één en Hij wil zelfs heel graag door jou gevonden worden. Hij maakt het jou daarom zeker niet moeilijk. En het mooie is, je WEET het ook echt zeker als je Hem ontmoet, want je hart schreeuwt bijna hardop: “EINDELIJK THUIS!!!”

Deze Waarheid heeft een naam, Jezus Christus. Hij is de Zoon van de enige levende God, jouw Schepper en Eindredacteur van de handleiding voor jouw leven a.k.a. de Bijbel. Hij heeft voor ons de weg vrij gebaand om terug in relatie met God te KUNNEN komen.

Hoe en waarom?

Eerst het slechte nieuws:
Iedereen maakt fouten en mist daardoor Gods nabijheid. Het loon van onze zonden is namelijk de dood. Iedereen die het goede nieuws over Jezus niet wil ontvangen, zal daarvoor de prijs betalen en dat is eeuwige vernietiging.

Het goede nieuws is:
God had de wereld zo lief dat Hij Zijn enige Zoon gegeven heeft opdat een ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Hij legde jouw zondenlast op Jezus en Hij stierf vervolgens aan het kruis jouw doodstraf. Na Zijn dood werd Hij in een graf gelegd, maar na drie dagen stond Hij weer op uit de dood. Daarmee bewees Hij de macht van de dood gebroken te hebben.

Wat je concreet moet doen om gered te worden, om vergeven te worden en zo een kind van God te worden met een eeuwig leven heel dicht bij je hemelse Vader, is:

1. Kiezen om terug te keren naar God. Keer je oude leven van ‘ik doe waar ik zin in heb’ de rug toe, erken dat je schuldig bent en vraag vergeving voor je zonden.

2. Kiezen om in Jezus te geloven. Geloven is geen gevoel, maar een bewuste hartskeuze.

3. Kiezen om Jezus te volgen… en je eerste opdracht is: laat je dopen! (de kinderdoop telt niet, want dat was niet jóuw keuze maar die van je ouders)

Dus wat kies jij?

Blijf jij ‘off grid’ kamperen? Blijf jij stug roeien met de riemen die je hebt en zie je allemaal wel? Blijf jij doen alsof het leven zonder Jezus leuk is (aan alle happy campers, dit is even beeldspraak) of ga je door met zoeken totdat je Jezus, de all-in Oplossing voor jouw gebrokenheid gevonden hebt?

Ga je voor je eigen feestje zolang het duurt of ga je de strijd aan met leugens, dwalingen en vaak ook je eigen ego (waarheid kan confronterend zijn), maar ga je uiteindelijk wel als overwinnaar over de finishlijn?

Voor alle (letterlijke) ‘die hard’ avonturiers, je mag het natuurlijk proberen om straks na de dood met je vuile camping(af)was voor Gods troon te verschijnen met een air van ‘Your lucky day God, ik ben er! Gooi die poort maar open, dan kan het feest beginnen!’

Maar beter ga je op zoek naar Jezus, vraag je Hem vergeving voor de vele fouten die jij – net als ieder ander – gemaakt hebt en zorg je dat je je nog in dit leven met God de Vader verzoent voor het te laat is. Het loon van de zonde is namelijk de (zelfverkozen) dood en eeuwige vernietiging, maar met Jezus ontvang je uit genade eeuwig leven, eerst in de hemel, maar straks op een nieuwe aarde. We zullen samen met Hem tot in de eeuwigheid regeren over de schepping.

It is better to

En tot slot, heb je ooit een kleuter gezien die zich midden in de volle supermarkt hysterisch krijsend op de grond liet vallen om zijn moeder die net ‘nee!’ had gezegd te chanteren om toch ja te zeggen?? Dat werkt bij God dus niet.

Zoals de tekst op bovenstaande vrachtwagen al heel duidelijk zegt: het is beter om al een relatie met Jezus te hebben voordat je Hem straks in levende lijve ontmoet. Als na je sterven pas je eerste kennismaking wordt, dan zal je geen genade meer ontvangen. Dan is Jezus je Rechter in plaats van je Redder. Dan krijg je wat je onder de streep verdient en gaat jouw onsterfelijke ziel voor de eeuwigheid naar een ellendige plek zonder God, eigenlijk precies zoals (niet Hij maar) jij graag wilde. Maar of je daar dan nog blij om bent…..?

Ik hoop dat deze blog jou tot zegen is geweest. Reageren? Dat kan hieronder of stuur me een mailtje. Wil je meehelpen om het Evangelie verder te verspreiden en anderen tot zegen zijn? Like en deel deze blog dan. En wil je tenslotte geen blog meer missen, word dan lid van het Telegram-kanaal ‘Mijn leven met Jezus’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.