Dus ik ook! En jij?

We zijn allemaal onderdeel van een hele egoïstische maatschappij.
Wat wij liefde noemen is een heel, heel, héél slap en zielig aftreksel van wat God liefde noemt.
Wat wij liefde noemen, duurt vaak slechts zolang het ons uitkomt en het ons niet teveel moeite kost. En anders is het ‘gewoon’ voorbij. Op naar de volgende!
We doen graag wat goed voelt en varen daardoor heel vaak op emotie; je weet wel, die onbetrouwbare dingen die gedurende de dag en elke dag opnieuw, alle (vaak verkeerde) kanten opschieten.
We vertrouwen zo graag op ons onderbuikgevoel, terwijl diezelfde buik aan een zeer onbetrouwbaar mens toebehoort.

Er is echt maar één Mens betrouwbaar en dat is Jezus.
Hij gaf Zijn leven voor miljarden onbetrouwbare, wankelbare, leugenachtige, egoïstische, trotse en vaak ondankbare mensen zoals jij en ik, wetende dat Hij door het gros van diezelfde mensen vervloekt, bespuugd en bespot zou worden.

Waarom Hij dat dan toch deed? Uit LIEFDE!

Kletsen-met-Papa

Liefde is...

Hij hing in jouw plaats aan een kruis om jou te redden van jezelf; die immer falende, zondige mens achter jouw, voor de buitenwereld opgepoetste buitenkantje.

Hij leed gruwelijk, voor jou, om je witter dan wit te kunnen wassen op het moment dat je door gaat krijgen dat jouw ‘je best doen’ in de verre verte niet goed genoeg is om ook maar een fractie goed te maken van alles wat je kapot gemaakt hebt in je leven, voor jezelf en al die anderen.

Hij gaf letterlijk Zijn leven om jou heel persoonlijk de kans te geven om ál het oude achter je te laten en een spiksplinternieuw leven met Hem te beginnen, mocht je ooit door gaan krijgen dat je er als mens eigenlijk helemaal niet zo goed aan toe bent als dat je zo graag wil geloven.

Hij vereffende jouw negatieve score en maakte korte metten met de macht van de duisternis zodat jij werkelijk helemaal vrij kan worden op het moment dat je al jouw gebondenheid helemaal beu bent.

Dát is echte liefde! Je leven geven voor iemand die dat niet waard is, die geen dank-je-wel over zijn of haar lippen kan krijgen en die misschien zelfs nooit iets met je te maken zal willen hebben. Gewoon, alles geven voor het geval dat…

Jezus reikt jou – ondanks al jouw zonden, al jouw fouten, al jouw schande, al jouw missers, al jouw schuld en al jouw vuiligheid – Zijn hand terwijl je dat in de verre verte niet verdiend hebt. Dat is genade! Het gaat niet om wat JIJ gedaan hebt. Het gaat om wat HIJ gedaan heeft.

Hij is de God die 99 schapen achterlaat om dat ene verloren en verdwaalde schaap te vinden en thuis te brengen. Hij is de God die NOOIT iemand verloren laat gaan… tenzij jij Hem af blijft weren omdat je het liever ‘zelluf’ doen. Je bent alleen alleen als je ervoor kiest om alleen te zijn.

God haalt ons thuis

De wereld leert ons om onszelf op te blazen, om te geloven dat wij uit onszelf heel wat zijn, om ons te gedragen als king of the world. En daar gaan we gruwelijk mis. Hoogmoed ten top! Wij zijn namelijk maar een heel klein radartje in het immens grote geheel. Willen wij dus van betekenis zijn in en voor het grote geheel, dan zullen we ons moeten gaan voegen naar onze Schepper. En niet andersom. Hij rent niet achter ons aan. Wij moeten achter Hem aan WILLEN gaan.

We zijn gemaakt om te buigen voor God, om alleen Hem te aanbidden en om mee te bewegen in hoe Hij Zijn schepping bedoeld heeft. Niet om overheerst en misbruikt te worden (dat gebeurt alleen als je voor mensen buigt), maar om voor eeuwig in Zijn liefde gekoesterd, verzorgd, beschermd en gezegend te worden.

Sterrenstelsels, planeten, sterren, oceanen, bergen, de wind… zij snappen al wie hun Heer is. Zij hebben geen vrije wil, kúnnen daarom niet anders dan gehoorzamen en raken dus ook niet uit koers. Jij echter hebt wel een vrije wil. En wat doe jij daarmee?

Het prachtige nummer ‘So will I’ van Hillsong maakt dit prachtig inzichtelijk. Zoom ook eens uit naar het grote geheel en ga zien waar jij onderdeel van bent. De Schepper van dit alles wil jouw Vader zijn. Wat een promotie is dat?!!! Jij bent bedoeld om Zijn kind te worden en mee te regeren over al dit prachtigs. Niet voor jouw glorie, maar voor die van Hem.

Ere wie alle eer toekomt tot in de eeuwigheid. Amen!

Mocht je hem liever bekijken met Nederlandse vertaling, klik dat op deze link.

En ken je Leonardo Torres al? Hij is muzikant en beschrijft zichzelf als niet-Christen. Op verzoek van Christenen beluistert en beoordeelt hij Christelijke muziek. En hij wordt vaak zo keihard geraakt door Gods Geest, ook nu weer, dat zijn huidige status als niet-Christen geen lang leven meer beschoren kan zijn. Het is prachtig om te zien hoe hij stukje bij beetje geestelijk wakker wordt. Wil je zien hoe het nummer So will I hem diep in zijn hart raakt? Klik dan op deze link.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.