help

Hoe diep moet jij nog zakken?

Je tot Jezus wenden en op Hem gaan vertrouwen, is wat dé verandering in gang zet waar mensen zo naar snakken. Als je een volgeling van Jezus bent, dan weet je dat uit eigen ervaring. Ken je Hem nog niet? Dan zal dit waarschijnlijk waanzin lijken. Dan kunnen ongeloof en twijfel een enorme hindernis zijn, waardoor persoonlijk lijden en ‘gevechten’ met jezelf en de wereld om je heen, letterlijk eindeloos kunnen blijven voortduren. Toch nog maar even de tandjes op elkaar en tegen beter weten in hopen dat problemen en uitdagingen ‘vanzelf’ verdwijnen.

Dit is echter als jezelf redden uit een bak drijfzand. Hoe harder je het probeert, hoe dieper je wegzakt. Hoe meer je je een slag in de rondte vecht, hoe meer je de controle verliest en hoe groter de moeilijkheden en nood waarin je verkeert.

Veel mensen zullen helaas eerst héél diep moeten zakken voordat ze de controle en hun trots zullen willen loslaten. Ze zullen eerst de wanhoop nabij moeten zijn voordat ze de stap zullen willen nemen, die hen de verlossing brengt en die zal zorgen voor de verandering waar ze al zo lang naar snakken.

Verandering komt als je lijden groter wordt dan je ongeloof, trots en zeker weten dat Jezus niet bestaat.

Verandering komt als je de duisternis zó zat bent, dat je met liefde ongelijk wil hebben.

Verandering komt zodra je stopt met tegenstribbelen en je durft te erkennen: “Jezus, ik heb er een puinhoop van gemaakt. Ik heb heel lang op mezelf vertrouwd en U genegeerd. Maar nu weet ik: ik heb U keihard nodig. Help!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.