Jezus is Koning

Jezus is Koning en de duivel is een loser

Er is in de geestelijke wereld géén neutraal. Je bevindt je óf in het stralend Licht óf in verstikkende duisternis. Een klein beetje zwart of 50 tinten grijs, al lijkt het licht en wordt het verkocht als liefdevol, het behoort allemaal toe aan de duisternis.

Of je leeft in het Licht of dat je gebonden bent aan de duisternis, is afhankelijk van de keuze die je zelf gemaakt hebt. Je behoort toe aan het Licht vanaf het moment dat je heel bewust kiest om het Licht van de wereld, Jezus, te volgen. Op dat moment verliest de duisternis zijn rechten en greep op jou. Je kan die keuze natuurlijk ook niet maken, maar dan behoor je automatisch (!) toe aan de tegenpartij, de heerser van de duisternis, de Satan.

Heel veel mensen zijn zich hier niet van bewust. Ze zijn zich niet bewust van de duidelijke zwart-wit tweedeling in de geestelijke wereld. Ze weten niet dat niet kiezen voor Jezus ook een keuze is. Ze weten niet dat deze keuze onherroepelijk bepaalt waar ze straks de eeuwigheid door gaan brengen.

Ik merk dat velen het onderwerp ‘God’ het liefst doorschuiven naar de verre toekomst. Ze beseffen niet dat ze hiermee een peperdure gok nemen. Je kan heel stoer roepen: “Ik leef mijn leven zoals ik dat wil en als ik sterf, dan ga ik het allemaal vanzelf wel zien.” Ja, zien dat je het zeker, maar ‘het’ is in ieder geval niet het Licht. Ook niet als jouw bescheiden mening vindt dat je daar wel recht op hebt.

De keuze is dus eigenlijk heel erg simpel.
Jezus is Koning en de duivel is een loser.
Waar wil jij bij horen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.