Ik ben zo bijzonder

Ik ben heel bijzonder!

Stel je eens voor: onze koning en koningin geven een feestje en jij krijgt een persoonlijke uitnodiging, net als alle andere miljoenen Nederlanders. De dag van het feestje besluit jij thuis te blijven. De dag erna belt de koning je al vroeg op met de vraag of het wel goed met je gaat? “Ik heb je zo gemist!” zegt hij.

Kan je het je voorstellen? Dat jij zó bijzonder bent dat het hem opvalt dat jij er niet bij bent? Dat zijn feestje pas echt geslaagd is met jou erbij?! Je kan denken: “Ja daaag, hij zou me toch niet gezien hebben als ik er wel bij was geweest. Zó belangrijk en bijzonder ben ik nou ook weer niet!”

Stop!!! Voor God onze Papa ben jij heel belangrijk! We zijn allemaal één voor één enorm belangrijk. Hij heeft naar jou en mij verlangt al vóórdat Hij de aarde maakte. Hij verlangde naar kinderen, maar niet zomaar heel veel kinderen: “Ach kijk maar wie en hoeveel”. Nee, Hij verlangde heel specifiek naar jou en mij.

En Zijn liefde ging nog veel verder. Toen wij mensen er een potje van maakten en Hem niet meer wilden kennen, heeft hij Zijn Zoon op aarde geboren laten worden (God en mens in één) om ons te laten zien wie Hij is, om Zijn hart voor ons te laten zien. Diezelfde Zoon zou later een gruwelijke dood aan het kruis sterven, weer alleen maar voor jou en mij! Zodat áls wij ons hart voor Hem openen – ondanks onze tekortkomingen – er geen dood meer is en de hemel voor ons open gaat. Direct, hier op aarde….. is dat GOED NIEUWS of wat?!

Die Zoon, die Redder, die Held heet Jezus en op 25 december vieren wij Zijn geboorte op aarde. Zorg dat ook jij het goede nieuws hoort!

IK BEN ZO BIJZONDER….. EN JIJ OOK!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.