Helemaal opnieuw kind zijn

Helemaal opnieuw kind zijn

Je kan met weemoed en blijdschap terug kijken op je kindertijd, maar ook met een gevoel van gemis, pijn of verdriet. De meeste mensen hebben in hun kindertijd rafels en deuken opgelopen en daardoor een beschadigde ziel. Je ouders hebben – hoe onbedoeld ook – voor jou niet altijd de juiste keuzes gemaakt. Ouders hebben je niet altijd kunnen beschermen tegen negatieve invloeden en gevaren uit je omgeving; alleen al omdat ze niet altijd in de buurt waren.

Hoe dol we ook op onze ouders zijn, er zitten altijd wel haakjes aan herinneringen. Ouders zijn net mensen: wezens die een sterke neiging hebben tot het maken van fouten. Het verleden kunnen we niet ongedaan maken. Het is zoals het is. De inhoud van ons rugzakje (onze levensbagage) bepaalt echter wel voor een groot deel hoe we ons als volwassenen gedragen en voelen, hoe we denken, hoe we onszelf zien en wat we van het leven verwachten.

Eindtijd
Daarnaast leven we in de eindtijd, een turbulente wereld waarin bijna alles lijkt te draaien om ego, prestaties, laten zien hoe goed we zijn, meningen, geld, macht, hoogmoed. De mens is de controle over de wereld volledig kwijt. Al een paar duizend jaar eigenlijk, maar we zijn nu echt volledig stuurloos. Dat de wereld stuurloos is, is volgens Gods plan. Een veelgehoorde opmerking is: “Als God zou bestaan, dan was het niet zo’n zooitje in de wereld!” Het zooitje is echter niet Gods creatie. Het is het resultaat van niets met God te maken willen hebben of een onjuist Godsbeeld hebben. Het is het resultaat van een ongezonde drang naar onafhankelijkheid; de ‘ik heb niemand nodig, want ik kan het zelf wel’-mentaliteit.

God wacht op ons
God is onze liefdevolle Vader en forceert daarom geen relatie met ons. Papa kan ons niet beschermen als wij Zijn kind niet willen zijn en Zijn bescherming afwijzen. Hij kan ons niet zegenen als wij onze handen niet openen voor Hem. Hij geeft ons als kinderen de vrijheid om te leren, om te ontdekken en om uiteindelijk zelf de keuze te maken of we in Zijn liefdevolle armen willen rennen en Zijn kind willen zijn. Aan God zal het niet liggen!

Stel je eens een leven voor zonder stress, ziekte, tekort, achteruitgang, zorgen en eindigheid. Een oneindig leven vol liefde, saamhorigheid, voorziening, flow, blijdschap, bescherming en volmaakt gelukkig zijn. Dat is een leven waar je direct voor zou tekenen toch?!…… áls je weet wie je Vader is en hoe groot Zijn hart voor jou is.

Onze basis is zo ontzettend belangrijk!
Bescherming, hartverwarmende liefde, oog voor jou, een luisterend oor, warmte, geborgenheid, voorziening op maat, het állerbeste met jou voor hebben voor nu en altijd; dat is wat we als mens nodig hebben. En er is er maar Eén in staat om ons dat alles in overvloed te geven: onze Hemelse Papa. Hij wil, kan en zal in jouw leven ALLES ten goede keren. Ineens of in fases, precies op maat voor jou, in de juiste timing en in jouw beste belang. Hij is de enige Papa die geen fouten maakt en áltijd in de buurt is. Hij pakt jouw handen stevig vast als jij ze naar Hem uitreikt. Je nieuwe leven begint zodra jij je oude leven los laat. Doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.