Ik ben stekeblind geweest!

Ik heb de afgelopen maanden ontdekt dat er een heel groot verschil zit tussen geloven in (het bestaan van) Jezus en Hem daadwerkelijk volgen. Ik ben al jaren enthousiast over Jezus, maar ik ben – zonder dat zelf in de gaten te hebben – vooral bezig geweest om Hem in te passen in mijn oude leven. Ik ben werkelijk stekeblind geweest! Achteraf gezien dus niet heel vreemd dat er niet zoveel doorbraak in mijn leven te zien was.

Gelukkig heeft de Heer mijn ogen geopend en laten zien dat mijzelf bekeren van mijn oude (manier van) leven, essentieel is om Hem te kúnnen volgen. En bekering is een keuze. Het is óf mijn wil óf Zijn wil. Dat klinkt waarschijnlijk heel radicaal en dat is het ook. Jezus was en is radicaal. Er is geen grijs middengebied. Jezus is niet een gruwelijke dood gestorven om de rest van mijn leven als een veredelde Puinruimer achter mij aan te blijven rennen, maar Hij wil mijn leven naar een onvoorstelbaar hoog niveau tillen. Hij wil mij beschermen en me overspoelen met Zijn zegen, gunst en goedheid. Hij wil doen wat voor mij onmogelijk is. Hij wil zelfs verantwoordelijk zijn voor mijn leven. Mindblowing!

Echter, zolang ik het roer vasthou, al is het slechts met één vinger, dan blijft Hij aan de zijlijn staan wachten. Heb ik al gezegd dat Hij heel veel geduld heeft? Ben ik dus druk, druk, druk? Ook dan wacht Hij. Hij wacht totdat ik wakker word en stop met spartelen en tegenwerken. Hij wacht totdat ik snap dat niet ik de hoofdpersoon ben in mijn levensverhaal, maar Hij. Hij wacht totdat ik naar Hem wil luisteren, ik Hem wil gehoorzamen en ik Hem ontspannen en vol vertrouwen wil (leren) volgen, zonder ‘ja, maar…’ of met mijn hand aan de handrem. Hij wacht totdat ik mijn wil loslaat om Zijn wil te doen. Het is een kwestie van volledige overgave en laat dat nu precies zijn waar we voor gemaakt zijn! Het zijn die kleine lettertjes in ons DNA, die bijna niemand leest…

Wat dat concreet betekent, vertelt dit lied heel mooi. Geniet ervan!

If You say “it’s wrong”, then I’ll say “no”
If You say “release”, I’m letting go
If You’re in it with me, I’ll begin
And when You say to jump, I’m diving in
If You say “be still”, then I will wait
If You say to trust, I will obey
I don’t wanna follow my own ways
I’m done chasing feelings
Spirit lead me

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.