Eindelijk!!!

Wat ben ik blij met deze Bijbelse onderbouwing en toelichting op wat er gaande is in ons land! We hebben informatie nodig om te snappen wat er gaande is en om juiste keuzes te kunnen maken, voor onszelf en onze familie.

Ons geloof komt door wat we horen en de afgelopen anderhalf jaar is eigenlijk alleen de overheid aan het woord geweest. Oplettende individuen die onraad roken, hebben wel geprobeerd om ‘herrie’ te maken, maar die ‘wappies’ zijn de één na de ander, structureel belachelijk en monddood gemaakt. Dat heeft, denk ik, velen ontmoedigd om te spreken. “Ik ga mijn kop niet op het hakblok leggen. Laat een ander dat maar doen!”

Nu de waanzin echter zo snel toeneemt, is het echt CRUCIAAL dat ook kerkelijke organisaties en andere Christelijke bedieningen zich eindelijk (!) uit gaan spreken, dat ze hun kop boven het maaiveld uit durven steken. Het is verontrustend hoe (ook) vele Christenen nog steeds een groot vertrouwen in de overheid hebben. Ze zijn zich werkelijk van het kwaad niet bewust.

De tijd waarin we leven is zó anders dan een paar jaar geleden. En hoe graag we dat ook zouden willen, WE GAAN NIET TERUG NAAR HET OUDE. Zoveel moet inmiddels toch wel duidelijk zijn. Het is daarom nodig dat we ons denken vernieuwen en niet op de situatie van nu blijven reageren zoals het 5 jaar geleden nog heel gebruikelijk en relatief veilig was. We moeten wakker (willen) worden.

De Bijbel zegt dat de wereld reikhalzend uitziet naar het moment dat de kinderen van God openbaar worden. We moeten op gaan vallen. En hoe worden we zichtbaar? Door niet gelijkvormig aan de wereld te blijven. Doen wij wat de wereld doet, dan zullen we ook hebben wat de wereld heeft. En dat is niet iets om jaloers op te zijn.

De wereld stroomt in noodtempo het afvoerputje in en dus moeten wij een tegengestelde beweging gaan durven maken. En het is net als met de zee. Hoe verder je meegezogen wordt, hoe moeilijker het wordt om terug aan land te komen. En om een visser van mensen te kunnen zijn, moet je vaste grond onder je voeten hebben. Hoe eerder je wakker wordt, hoe beter dus.

Jezus volgen, betekent heel concreet anders zijn, anders denken en anders doen dan de massa. Als wij alle lieverds om ons heen de smalle weg naar Jezus en eeuwig leven willen wijzen, dan zullen we ‘anders’ moeten durven zijn. We moeten (ja, moeten!) wakker worden, onder onze steen uitkomen en ons mond open trekken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.