Je hebt het, dus zeg het

Je hébt het, dus zég het!

Ken je dat? Mensen die veel hebben en nog meer krijgen? En mensen die het weinige dat ze hebben nog kwijt raken ook. Hoe verontwaardigd kunnen we zijn bij het bemerken van ‘zoveel ‘oneerlijkheid’?!

Jezus zegt hierover in Matteüs 25:29
“Want wie heeft, zal nog meer krijgen, en wel in overvloed, maar wie niets heeft, hem zal zelfs wat hij heeft nog worden ontnomen.”

In eerste instantie kan je denken: “Wat een slechte tekst voor iemand die claimt liefde te zijn!!!” Dus wat bedoelt Jezus hier precies? Jezus heeft het over een sterk vertrouwen in Gods Woord (in de Bijbel) en Zijn beloftes aan ons als Zijn kinderen.

“Want wie heeft… [vertrouwt op God en de moed heeft te zeggen: “Ik heb het”, nog voordat hij het bewijs met zijn ogen kan zien] …zal nog meer krijgen [van God, gewoon omdat Hij het al recht voor je voeten heeft klaar gelegd] en wel in overvloed [Gods liefde is niet afgepast, maar mateloos], maar wie niets heeft… [niet vertrouwt op Gods voorziening, twijfelt en uitspreekt dat hij het niet heeft], hem zal zelfs wat hij heeft nog [door Satan] worden ontnomen.” Het ‘hebben’ is het hebben van bijvoorbeeld een geweldig huwelijk, overvloedige financiën, blakende gezondheid, rijke vriendschappen, kinderen die succesvol zijn, een heerlijke woning, een gave carrière, gunst bij de mensen om je heen, veiligheid en bescherming.

Satan wil niet dat jij in Gods voorziening gelooft en daarmee Gods zegeningen ontvangt. Slechte geesten zijn nu eenmaal niet liefdevol, gul en onbaatzuchtig. Hij zal altijd proberen je leven zoveel mogelijk te verstieren. Dus als je uitspreekt dat je het niet hebt (terwijl je het wel hebt, alleen nog niet ziet) geef je Satan toestemming om alle rijkelijke voorziening van je te roven die in de (nabije) toekomst al op je ligt te wachten. Niemand bukt namelijk om een cadeautje dat voor zijn voeten ligt op te rapen, als je niet gelooft dat het er ligt.

Het is trouwens geen ‘net alsof doen’-spelletje: je doet gewoon heel fanatiek net alsof je gezond bent, terwijl je weet dat je doodziek bent. En als je dat maar lang genoeg doet, dan zul je gezond worden. Het gaat niet om mantra’s, tovenarij of hersenspoelen. Dan ligt de nadruk namelijk op ZELF DOEN. Het gaat om (ontspannen en verwachtingsvol) geloof, vertrouwen in God en ONTVANGEN dat Jezus het vóór ons gedaan hééft. Het gaat feitelijk om 2 uitersten, maar het venijn van Satan is dat hij zijn leugens op Gods waarheid laat lijken. God zegt dat je het Hem moet vragen als je iets nodig hebt.


“Daarom zeg Ik jullie: alles waar je om vraagt, zal gebeuren als je gelooft dat je het zal krijgen.” (Marcus 11:24). 

Gods perfecte timing bepaalt vervolgens wanneer het zichtbaar en merkbaar wordt. Een ‘dingetje’ is dat onze timing “NU!!!” is en die van God “Als jij er klaar voor bent lieverd!” En terwijl we recht op koers zitten, maar ongeduldig worden, krijgt Satan het vaak voor elkaar om ons te laten twijfelen aan Gods voorziening. En als we dan gaan proclameren: “Ik voel het niet, ik weet het niet zeker of ik gezond word”, dan zeg je dat je het niét hebt terwijl je wél gezondheid hebt gekregen, alleen zie je het nog niet. Het gevolg is dat wat je hebt, je door Satan met zijn leugens wordt ontnomen.

De sleutel is het geloof in God, in het volmaakte reddingswerk van Jezus, vertrouwen in zijn eindeloze volmaakte liefde, voorziening en hemelse timing.

Bron: Bestemd voor Overwinning, ps Joseph Prince

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.