Groots toeval

Groots toeval

Soms word ik ineens overvallen door de grootsheid van alles; van de complexiteit van de mens, de wereld, het leven, de toevalligheid van alles…. van de eenheid van alle toevalligheid.

Een mens is als een nietig zandkorreltje in een woestijn. Wie ben ik vergeleken bij alle mensen op deze aarde? Wie ben ik als ik een zandkorreltje ben op een nietig planeetje in een onmetelijk universum?

Wij zijn als mens belangrijk!
Ik heb een unieke bedoeling, ik ben niet één van de velen. Wat ik voor de aarde en de mensheid kan betekenen is uniek en onvervangbaar. De aarde en de mensheid wacht op mij, op jou, totdat wij in onze bestemming gaan wandelen. En deze bestemming is niet wat we er zelf van maken, wat we er zelf over bedenken of wat we willen. Gelukkig maar! Onze bestemming is vóór ons bepaald door Diegene die ons bedacht en gemaakt heeft.

Het belang van ons bestaan hangt niet af van de omstandigheden waarin we geboren zijn. Het hangt niet af van onze ouders of de rijkdom en macht die zij hebben. Het hangt niet af onze spierballen, de grootte van ons ego, ons geblaat en het aantal diploma’s dat aan de muur prijkt. Onze bestemming hangt niet af van wat wij denken dat onze bestemming is.

Is het toeval?
Ons leven, ons zijn, de aarde, het universum, het is allemaal toeval. Dat wil zeggen: het valt ons toe! Het wordt ons uit liefde in de schoot geworpen zonder dat wij er iets voor hoeven doen. Ons leven, onze identiteit en onze bestemming is bepaald door Hem die groter is als wij, door Hem die groter is dan het leven zelf. Het leven is een uitgekiende puzzel waarvan wij al blij mogen zijn als we één van de hoekstukjes kunnen vinden.

Ik ben stil als ik me realiseer hoe een bijzonder plan God voor ieders leven heeft. Dat Hij zorgt dat we op de juiste momenten op de juiste plaats zijn om de juiste mensen te ontmoeten. En dat als we Zijn stem en leiding even niet verstaan en opgaan in wat ons ego wil, dan komt er gewoon een nieuwe kans, en nog één en nog één…. Net zolang totdat we snappen dat we een stukje in Zijn puzzel zijn. Dat ons leven om Hem draait en niet om onszelf. Dat we Zijn waardevolle en intens geliefde kinderen zijn en dat Hij het beste met ons voor heeft. Dat we er alleen maar beter van worden als we luisteren naar Zijn stem.

Een logistiek Masterplan
En dan te bedenken dat dit dus voor iedereen zo werkt…. dat iedere persoon die ik op een schijnbaar willekeurig moment ergens op deze aarde tegenkom óók zo’n bestemd leven heeft. Om twee bepaalde mensen elkaar te laten ontmoeten in onze warrige wereld is al hogere wiskunde. Laat staan als we naar de hele mensheid kijken. Daar is een Meesterbrein voor nodig om dit logistiek gezien te organiseren. Oerknal…. uhuh!?

Een gaaf nummer om eens te beluisteren:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.