Meningen zijn waardeloos

Als vrijgevochten Nederlanders vinden we al snel dat we recht hebben op een eigen mening, maar mèn, wat doen we onszelf aan?!?!

Als ik op mijn manier en dus door mijn eigen gekleurde bril naar mezelf, anderen of situaties kijk, dan is dat mijn mening en die mening is waardeloos. De enige ‘waarde’ die het heeft, is de illusie die ik er zelf aan verbind. Ik koop er helemaal niks voor, behalve misschien weerstand bij de mensen om mij heen.

Waarom je niets aan een mening hebt? Meningen zijn subjectief. Ze verblinden je, liegen je voor en zetten je op het verkeerde been. Sterker nog: ze zijn een blok aan je been! Meningen bevatten vaak oordeel, zijn doorspekt van emotie en met een beetje pech duwen ze je zo de valkuil van hoogmoed in.

Meningen hebben meestal niets met dé waarheid te maken, maar met het maken van onze eigen waarheid; met het vormen van een wereldbeeld of een visie die onze eigen acties goed praat, verantwoordelijkheid afschuift en ons geweten sust. Wie houden we voor de gek?

De enige mening die wel waardevol is, is dé waarheid; Gods mening en specialisatie. God is de allerhoogste Autoriteit. Hij is altijd rechtvaardig, alwetend en onwankelbaar. Als ik op Zijn manier naar mezelf, anderen of situaties leer kijken, dan wordt wat ik zie wel waardevol en waarheid.

Waarde bepalen we altijd aan de hand van een maatlat, een (morele) standaard. En waarom zouden we kiezen voor een subjectieve, egoïstische, wiebelige en zelfbedachte versie als we voor hetzelfde geld (dit moet Nederlanders aanspreken!) voor het origineel kunnen gaan? Waarom zouden we zelf bedenken of slecht jatten wat we zonder copyright uit de eeuwigdurende waarheid van God mogen overnemen?

Respect voor en acceptatie van Gods ‘mening’, Zijn autoriteit, waarheid en moraal is de énige oplossing voor alle chaos en destructie in en rondom ons. Het is de enige manier om verlost te worden van al onze randjes en kantjes, waarmee we ons eigen leven, en dat van de mensen rondom ons, bemoeilijken.

Als we dus streven naar een beter leven en een betere wereld, dan is het key dat we ons allereerst realiseren en daarna accepteren dat onze persoonlijke mening vaak niet behulpzaam is. Het is eerder de veroorzaker van nóg meer problemen dan dat het de oplossing is; zeker als we hem maar blijven ventileren als een vastgelopen langspeelplaat. Nee, de oplossing komt uit de waarheid en de waarheid is God. Hij is de Schepper van al het goede en de Enige met de autoriteit en de macht om te fixen wat mensen bedoeld of onbedoeld kapot gemaakt hebben.

Gods mening = waarheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.