Mijn kerstwens voor jou

Lief mens, lieve schat,

Ik wens jou een hele fijne Kerst toe! Een Kerst waarin je je even helemaal los weet van alle chaos daarbuiten. Een kerst waarin je die zo broodnodige adempauze krijgt, je werkelijk kan ontspannen en zorgen even niet de boventoon voeren. Een kerst waarin het Licht overheerst en je je verbonden, gezien en geliefd voelt; zelfs al is er fysieke afstand tot de mensen om je heen.

Al denk je misschien dat je niets hebt met Jezus, Hij wel met jou. Altijd al, al voordat je geboren werd. Daarom is er dat ‘iets’ wat de meeste mensen – en ik hoop ook jou – ongelofelijk naar Hem toe trekt, zeker ook in deze tijd van het jaar.

Kerst is namelijk het feest van het Licht. Jezus is het Licht van de wereld. Waar Hij komt, daar móet alle duisternis wijken. Zelfs al erken je Jezus niet als jouw God, dan toch krijg je ieder jaar met Kerst een klein voorproefje van hoe het zou kunnen zijn als je dat wél zouden doen.

Kerst is ook het ultieme feest van Hoop. Vanwege het speciale Kerstgevoel staan we het onszelf in deze tijd vaak even toe om te dromen en te fantaseren over verlossing van alle ellende in de wereld. En dat is geen toeval, want Jezus ís die Verlosser. Met Zijn geboorte op aarde in een mensenlichaam, werd door God voorzien in hét antwoord op ons verlangen naar verlossing en een hele nieuwe, frisse start. Met de geboorte van Jezus op aarde, werd ook Gods eigen droom werkelijkheid en werd de mogelijkheid geboren om al Zijn verloren kinderen terug naar huis te kunnen roepen.

Kerst is dus het feest van het Licht, van Hoop, maar ook van een nieuw begin. Mag deze Kerst ook voor jou een nieuw begin inluiden? Misschien is er nog nooit zo direct voor jou gebeden, maar sta je toe dat ik het doe?

Ik bid dat het gevoel van Kerst, het gevoel van hoop, ook jouw hart zal vullen deze Kerst.
Ik bid dat het Licht van de wereld voelbaar over jou zal stralen deze dagen.
Ik bid dat je in de komende dagen zo’n hemelse rust zal ervaren, dat je die zo nodige adempauze krijgt en je even al je zorgen en angst kan loslaten.
Ik bid dat er heel diep in jouw hart een verlangen geboren wordt, van ‘was het altijd maar Kerstmis!’
Ik bid dat je dit verlangen niet de nek omdraait, maar dat je het de gelegenheid zal geven om wortel te schieten, zodat het kan gaan groeien.
Ik bid dat je de komende dagen zo on-voor-stel-baar door Jezus in je hart wordt aangeraakt, dat er geen ontkennen meer aan is.
Ik bid dat je die ervaring de ruimte zal willen geven, al snap je er helemaal niets van.
Ik bid dat deze Kerst jouw moment gaat zijn waarin jij Jezus eindelijk in je hart toelaat en je kan gaan beginnen aan dat fantastische, nieuwe en eeuwigdurende leven, waarin voor duisternis geen ruimte meer zal zijn.

Amen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.