Weet jij wat jouw roeping in dit leven is?

We hebben als mens allemaal een roeping van God gekregen. We hebben allereerst allemaal dezelfde hoofdroeping en daarnaast ook een hele specifieke, persoonlijke roeping. In die volgorde!

Ik geloof dat zo goed als iedere Christen zich regelmatig afvraagt wat zijn of haar persoonlijke roeping is. Doe jij dat ook wel eens? “Wat is nu dat hele specifieke, speciale wat God aan niemand vraagt behalve aan mij? Wat is dat unieke ‘Jezus en ik samen’-ding?”

Maar waarom zouden we ons afvragen wat de ‘icing on the cake’ is als we nog geen taart gebakken hebben? Waarom niet beginnen bij het (voor God) allerbelangrijkste: de basis. Zonder taartbodem is er toch ook geen kers op de taart?

Wat is nu dé hoofdroeping van iedere Christen? Je kan Jezus’ antwoord op die vraag lezen in Marcus 16:15-18; het verkondigen van het Evangelie, het dopen van mensen, het genezen van zieken, het uitdrijven van demonen, enzovoorts. Als jij Jezus volgt, ben je een discipel van Jezus en zou je ook moeten doen wat Jezus aan Zijn eerste 12 discipelen vroeg.

Veel te vaak nog bestempelen we deze opdracht als ‘dat past niet bij mij’, ‘God heeft heel wat anders voor me’ of ‘dat is alleen voor mijn pastor of dominee’. Maar is dat echt zo? Nee, absoluut niet! Maar waarom willen we dit dan toch zo graag geloven?

De realiteit is dat we bang zijn. Het is gewoon angst voor mensen en hun reacties. We zijn bang om voor gek verklaard te worden, om afgeschoten of buitengesloten te worden. We willen er nu eenmaal allemaal graag bij horen. We voelen heel goed aan dat we met Jezus samen in de huidige ‘van-God-los-maatschappij’ lang niet altijd vrienden maken. De Waarheid kan mensen namelijk behoorlijk irriteren en confronteren. Mensen kijken niet graag in de spiegel, maar dat is wel de bedoeling. De wereld móet opgeschud worden!

Dus met jouw angst kan je twee dingen doen:
1) Je kan er doorheen drukken en ondanks angst toch gewoon gaan doen wat God van je vraagt. Dan ga je de waarheid achter de leugen ontdekken en inzien dat angst alleen maar een zielige poging van de duivel is om Gods glorieuze plannen voor de wereld én jouw leven te dwarsbomen.
Of 2) je steekt je koppie in het zand. “Als ik nu eens doe alsof ik naïef ben, dan schuift God mijn portie (mijn taak) vast wel bij iemand anders op zijn bordje. En dan ik er vanaf!” Alsof God niet jouw diepste gedachten kan doorgronden.

Maar jou verlossen van je roeping, dat gaat God niet doen. Zo werkt het niet. Jij wandelt in Gods plan en niet andersom. Jij volgt Jezus en niet andersom. Je gaat van glorie naar glorie op Zijn manier of niet. En daarbij: hebben we nu eigenlijk een Geest van lafhartigheid gekregen óf een Geest van kracht, liefde en bezonnenheid?

Als kind van God ben je je misschien niet altijd bewust van de Kracht die er in je leeft, maar knoop één ding goed in je oren: JIJ BENT GEEN WATJE! Jij bent gemaakt voor succes. Jij bent gemaakt om grootste dingen te doen voor Gods Koninkrijk. Jij bent volledig toegerust om de duivel met zijn staart tussen zijn benen af te laten druipen. NIET ANDERSOM! Jij bent bedoeld om je door tegenstand zó aan te laten vuren, dat de duivel spijt krijgt als haren op zijn lelijke hoofd, dat hij jou ooit gedwarsboomd heeft.

Wát God ook van je zal vragen om te doen – al is dat koffiezetten in de kerk – ALLEREERST en BOVEN ALLES vraagt Hij jou om Jezus te volgen en te doen wat Hij jou heeft voorgedaan: mensen vertellen wie God is ❤️❤️❤️ en nadoen wat Jezus voordeed. 🔥🔥🔥 Er is geen excuus om dat niet te doen en jij kan dat!

Laten we alsjeblieft al onze smoesjes en lafhartigheid achter laten in 2021 en 2022 een jaar laten zijn waarin Jezus, door ons heen, ongehinderd (!) Zijn oogst binnen kan gaan halen.

“Ik zeg jullie: kijk om je heen, dan zie je dat de velden rijp zijn voor de oogst!”
(Johannes 4:35)

De toekomst is glorieus!!! Wooohoooooo!!!

Voor wie het nog lastig vindt om het Evangelie van het goede nieuws van Jezus met andere mensen te delen, kan de onderstaande video heel behulpzaam zijn:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.