Raise a halleluja

Raise a halleluja

RIk ben echt gegrepen door dit nummer van Bethel Worship. Wat de omstandigheden ook zijn, het belangrijkste is om je focus op God te houden, om Jezus onder snelkeuzetoets 1 van je navigatie te hebben. Ik heb de bemoediging en aanmoediging blijkbaar nodig en dit is ook precies waar worship/aanbiddingsmuziek voor bedoeld is. Het zet gedachten stil, je hart open en zo komt God heel dichtbij om je op maat te bedienen.

Het ontstaan van dit lied is een getuigenis op zich en vandaar dat ik hier het lied mét getuigenis deel. Ik hoop dat je het zonder ondertiteling kan volgen! Het kindje wat had ‘moeten’ overlijden is te zien in het filmpje, overduidelijk springlevend in de armen van zijn vader. Halleluja! Prijs de Heer!

Tijdens zijn driejarige ‘evangelisatiecampagne’ op aarde heeft Jezus onnoemlijk veel wonderen gedaan. Toen mensen Zijn kracht voelden, geloofden zij. Omdat God zoveel mogelijk mensen wil redden van eeuwige duisternis, heeft Jezus een supergave belofte uitgesproken aan Zijn leerlingen. Een belofte die heel specifiek is voor de eindtijd waarin we nu leven.

“… En als je niet gelooft wat Ik [Jezus] zeg, geloof Mij dan om wat je Mij ziet dóen. Luister goed! Ik zeg jullie: iedereen die in Mij gelooft, zal dezelfde dingen doen als Ik. Hij [jij en ik dus] zal zelfs nog geweldigere dingen doen. Want Ik ga naar de Vader [naar de hemel na Zijn kruisiging, dood en wederopstanding] en alles wat jullie (aan de Vader) vragen omdat jullie bij Mij horen, zal ik doen. Want daardoor zal te zien zijn hoe machtig [God] de Vader in Mij is….” 
(Johannes 14:11)

Wie horen wil, die hore. Wie zien wil, moet dus goed gaan opletten!

Kind van God of niet, we leven allemaal op dezelfde aarde en komen allemaal in aanraking met dezelfde grote en kleine uitdagingen. Als kind van God weet ik me echter volledig beschermd, al hangt of ik uiteindelijk ook de oplossing voor een probleem van God kan ontvangen voor een groot deel af van mijn verwachting van God op dat moment. Verwacht ik tijdens een crisis maar een klein beetje support van de Heer en ga ik verder zelf ik lopen piekeren, stressen en inzoomen óf richt ik me volledig op de Heer, ga ik met heel mijn hart Hem aanbidden en verwacht ik de oplossing van Hem?

Aanbidding maakt me rustig, standvastig in mijn geloof en tegelijkertijd euforisch, omdat ik weet dat Jezus mijn overwinnaar is. Ie-de-re vijand die het in zijn hoofd haalt om een vinger naar mij of één van mijn broers of zussen uit te steken, gaat daar héél erg veel (!) spijt van krijgen.

I raise a halleluja, in the presence of my enemies
I raise a halleluja, louder than the unbelief
I raise a halleluja, my weapon is a melody
I raise a halleluja, heaven comes to fight for me
I raise a halleluja, with everything inside of me
I raise a halleluja, I will watch the darkness flee
I raise a halleluja, in the middle of the mysterie
I raise a halleluja, fear you lost your hold on me

Door het aanbidden van God midden in een storm groeit er zoveel hoop mij en zoveel blijdschap en dankbaarheid voor mijn redding en Zijn bescherming over mijn leven. Hij is groter dan welke uitdaging of situatie dan ook. Mensen of situaties die zich tegen mij keren…. niet slim! Er gáán koppen rollen en het is niet de mijne.

Let’s plunder hell and populate heaven. Koning Jezus leeft! HALLELUJA!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.