Wie vraagt wordt zeker niet overgeslagen

Wie vraagt wordt zeker niet overgeslagen

De hemel ligt boordevol zegeningen, antwoorden op gebed, waar helaas niemand de moeite voor heeft gedaan om ervoor te bidden. Zó waar en zó jammer! De wereld schreeuwt om redding! Mensenlevens zijn ‘hard werken’ in plaats van het feestje zoals onze Vader het bedoeld heeft.

"Heaven is full of answers to prayer for which no one ever bothered to ask."
Billy Graham

Vaak geloven we niet (meer) in God, we geloven niet in de kracht van gebed, we geloven niet dat God ons wil zegenen, we geloven dat onze situatie zo heftig is dat God er niets mee kan…. allemaal redenen waarom Papa niet kán zegenen, terwijl het wel Zijn hart voor ons is. Als je de levende God niet kent, ben jij het centrum van jouw universum. Dan ben jij verantwoordelijk voor je eigen leven en de levens van mensen om je heen. We vinden het vervelend dat de mensheid zo egoïstisch en narcistisch wordt, maar is dat geen logisch gevolg van ons eigen denken…?

God bewijst Zijn bestaan niet door je te overladen met zegen waar jij niet om gevraagd hebt. Grote kans dat je Zijn gunst zou kwalificeren als toeval, mooi meegenomen of ‘ik heb het verdiend’; allemaal niet waar. God is, Hij was er vóór ons en zal er altijd zijn. Hij is groter dan wie dan ook. Hij heeft alle macht en Hij gebruikt die graag om jou te helpen, enkel uit onbaatzuchtige en roekeloze liefde. God weet dat je Hem niet verdiend hebt, maar omdat Hij Zijn Zoon Jezus voor jou geofferd heeft, ben je meer dan welkom in Zijn nabijheid. Alles wat tussen jou en God in stond, is weg! God is ook een gentleman en ‘bemoeit’ zich niet met jouw leven als dat niet jouw wens is. Als jij ‘ja’ tegen Hem zegt, gaat Hij geven, geven, geven…

God laat zien wie Hij is door te antwoorden op jouw vragen aan Hem. Je raakt vanzelf onder de indruk van wie Hij is als jij een stap naar Hem zet. Ga tegen Hem PRATEN! VRAAG om hulp, BID voor Zijn zegeningen. Onze Vader is geen ver-weg-God die je met vrome ambtelijke taal aan moet spreken. Hij wil in jouw hart komen wonen; hoe persoonlijk en close wil je het hebben?!

Een kleine kanttekening…. God IS! Hij is niet een god die je naar eigen wens kan inkleuren, die je een naam kan geven die jou past en die je kan vormen zodat je omgeving Hem zal accepteren. Er is maar één God die Waarheid is en leeft. Hij is een Papa en het liefste die van jou! Hij is de Vader van Jezus, wat Jezus in potentie jouw grote Broer maakt. Hij is Schepper van hemel en aarde, het Begin en het Einde en het Antwoord op al jouw vragen en uitdagingen.

Voordat je gaat ‘rusten in je lot’, voordat je gaat geloven dat het leven lijden is, voordat je denkt dat je zelf al het maximale uit je leven haalt en dat alles vanzelf goed komt (not!), PLEASE geef God (en dus jezelf) een kans om het tegendeel aan jou te openbaren. Het is namelijk eerst geloven, dan zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.