Spreuken 2

Spreuken 2

“Wijsheid zal je geest doordringen, … bedachtzaamheid zal je behoeden. Inzicht houdt de wacht om je af te houden van verkeerde wegen…” (Spreuken 2:10-12)

De apostel Paulus vertelt ons:

“Door Hem bent u één met Christus Jezus, die dankzij God onze wijsheid is geworden. Door Christus worden wij rechtvaardig en heilig en door Hem worden wij verlost…” (1 Korintiërs 1:30)

Paulus spreekt hier tegen Christenen. Je bent Christen en één met Jezus Christus als je je leven aan Hem gegeven hebt, als je Jezus als jouw Redder hebt aangenomen, als je “Ja” hebt gezegd tegen Jezus, als je Jezus vraagt om in je hart te komen wonen. Er wordt ook wel gezegd: Je bent IN Christus, want Hij omhult je als het ware. Je bent tot in de eeuwigheid onlosmakelijk met Hem verbonden. Hoe heerlijk is dat!?

Verbonden zijn met Jezus betekent dat Hij jouw wijsheid. De Wijsheid die in Jezus was, de wijsheid [kennis, beoordelingsvermogen, onderscheidingsvermogen, scherpzinnigheid…] van waaruit Hij dagelijks leefde, ligt nu [gratis, zonder randvoorwaarden] voor jou voor het oprapen, omdat Hij zich met jou verbonden heeft.

Als je Zijn wijsheid hebt, ben je in staat om door Gods ogen te kijken naar de wereld om je heen. Door Zijn zicht en wijsheid kan je slechte paden en juiste paden duidelijk onderscheiden en kiezen voor het bewandelen van het voor jou juiste pad. Je wordt zo verlost van en behoed voor het kwaad, pijn en verlies. En mocht je de draad even kwijt zijn en toch in een moeilijke positie verzeild raken, dan is daar geen veroordeling voor. Jezus pakt met jou de draad op waar je nu bent en van daaruit overwinnen jullie samen de moeilijkheden. The only way is up!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.