Voornemens voor 2019

Voornemens voor 2019??

Heb jij ze? Bijvoorbeeld: “Ik ga afvallen en stoppen met het eten van suiker!” of vul een willekeurig ander mogelijk voornemen in. Je weet het dit keer zeker, spierballen opgepompt, vuist op tafel, focus-focus-focus: “Let’s do this!”

En al op de eerste dag van het nieuwe jaar beginnen chocolade muffins en overgebleven oliebollen tegen je te praten, je begint te kwijlen, je slaat je ogen op naar de hemel en je denkt: “NEEEEEJJJJJ!!!”…. en dit is nog maar het begin. De strijd is begonnen!

Het is de kracht van de zonde in de mens die maakt dat jij verleidingen (welke dan ook) zélf wilt weerstaan en overwinnen. Het is de kracht van de zonde die maakt dat we naar onszelf kijken en de strijd telkens weer verliezen. Het is de kracht van de zonde die jou doet geloven dat onafhankelijk zijn een groot goed is, no matter what. Het is de kracht van de zonde die jou de leugen laat geloven dat je bent wat je doet: een WINNER of een LOSER (en meestal die laatste).

‘Zonde’ wordt vaak gezien als iets dat je fout doet waarvoor je straf verdient. ‘Zonde’ vanuit het perspectief van God is totaal anders, namelijk: het missen van je doel, succes, zegen, bescherming, enzovoorts omdat je Jezus in je leven mist. God straft geen zonde. Je mist Zijn bescherming en hulp en het directe resultaat daarvan is ellende-gedoe-tekort. Onbewust straf je dus jezelf. Wellicht iets om mee te willen stoppen vandaag?

Ehhh stoppen, hoe doe ik dat dan als jij zegt dat het mij zelf niet lukt?

Omdat jij het vraagt, volgt hier het magische woord: Jezus! We kunnen alleen de draken [verslavingen, onhebbelijkheden, tekortkomingen] in ons leven ‘verslaan’ als we tot de ontdekking komen dat er Iemand vóór ons is geweest die alle draken al een kopje kleiner heeft gemaakt. Als we ontdekken dat wij dat niet hoeven doen, omdat Jezus dat al uit liefde voor ons heeft gedaan. Door focus op Hem gaat iedere, ja iedere draak eraan!

Dat is mijn wens voor jou voor 2019: dat jij (steeds meer) gaat ontdekken met hoeveel liefde Jezus voor jou je draken vermorzeld heeft!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.