Vertrouwen geloof en geduld

Vertrouwen, geloof… en geduld

De Heer zei tegen Mozes: Ik heb gehoord hoe de Israëlieten zich beklagen. Zeg tegen hen: “Wanneer de avond valt zullen jullie vlees eten en morgenochtend brood in overvloed. Dan zullen jullie inzien dat ik, de Heer, jullie God ben.”” (Exodus 16:11-12)

Je gaat God pas zien, je krijgt pas bewijs dat God God is als je allereerst in vrijheid verkiest Hem te vertrouwen. Het is eerst doen (kiezen te vertrouwen) en dan ga je zien. Het is net als dat je pas een concert kan zien als je allereerst een kaartje koopt. Het is en-en. De beslissing nemen om te vertrouwen en dán ga je God in jouw leven in actie zien komen. Niet andersom. Blijf je wachten en vertrouwen op Gods voorziening en Zijn hand in situaties (hoe lastig ook) of keer je Hem de rug toe en ga je zelf de boel fixen? Het resultaat is altijd in verhouding tot de grootsheid uitvoerder…

God vertrouwen als je Hem nog niet kent, lijkt een sprong in het diepe, maar ook daar voorziet God in een oplossing. Zijn woorden en waarheid staan opgeschreven in de Bijbel. De Bijbel laat keer op keer zien dat God te vertrouwen is.

Door het studeren op Gods woorden in de Bijbel en het luisteren naar het genadeonderwijs van de fantastische Godsmannen en -vrouwen die er op deze aardbol rondlopen, ontstaat geloof.

Dus alleen door geloof in God kunnen we alles ontvangen wat Hij heeft beloofd [meer, groter, mooier dan we ooit kunnen dromen]. Want we ontvangen dat allemaal alleen omdat God zo liefdevol en vriendelijk is, en niet omdat wij zo goed zijn.” (Romeinen 4:16)

Gelukkig maar dat God (ook) geeft als we onze zaakjes nog niet voor elkaar hebben. Als we op onszelf zouden moeten wachten……

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.