Burn-out hopeloos of uitzichtloos

Burn-out, hopeloos of uitzichtloos

Opgeven is niet altijd het gevolg van zichtbare omstandigheden waarin je je bevindt. Je hopeloos voelen is een inwendige staat van ‘zijn’. Je voelt je hopeloos niet vanwege wat je niet hebt, maar vanwege wat je wél hebt, vanwege de staat waarin jouw binnenkant, jouw hart verkeert. En dat is waarom Jezus kwam….”
(ps Joshua McCauley)

Jezus kwam voor mensen zonder hoop, zonder uitzicht, zonder energie, zonder toekomst, zonder oplossing…. De beste plaats om te zijn is bij Jezus, zeker als je niet bij Jezus wilt zijn. De beste plek om te zijn is in de kerk, vooral als je niet naar de kerk wilt. Je natuurlijke, gevallen, zwakke zelf (en die heeft IEDEREEN) wordt in de kerk gewezen op dé plaats waar hoop, kracht, verlichting en verlossing is, onafhankelijk van wat je zelf in staat bent te produceren aan oplossingen.

Wat we zelf kunnen bedenken aan oplossingen, is waarschijnlijk dezelfde gedachtegang die ons juist in de narigheid gebracht heeft. Je kunt niet blijven doen wat je altijd gedaan hebt als je voor de toekomst een ander resultaat wilt zien. Hoe hard het ook kan knallen tegen je opvattingen, cultuur, mening of overtuigingen: Jezus is het énige (effectieve) antwoord!

De bovenstaande tekst van pastor Joshua McCauley komt uit de luisterversie van de preek “The gift of His Glory”, te vinden in de app van Redemption Church.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.