Halloween

Vier geen Halloween, vier het leven!

Dit weekend is het Halloween en worden dood en duisternis weer uitbundig gevierd. Een meer dan bizar verschijnsel want mensen hebben juist zo’n behoefte aan het tegenovergestelde; liefde, troost en omarming. Ik zie dan ook met afgrijzen aan hoe dit fenomeen aan populariteit wint, tuinen veranderen in kerkhoven, kinderen verkleed worden als een ‘schattig duiveltje’ en hierdoor ongemerkt heel veel schade toegebracht wordt aan mensenlevens. Alsof velen van ons nog niet genoeg lijden en ellende in hun leven hebben.

En waarom? Daar ben ik oprecht heel benieuwd naar. Zien we Halloween als een soort van therapeutische ‘face your fears’ en hopen we daar beter van te worden? Denken we van onze demonen af te komen door ze recht in de ogen te kijken? Is het misschien alleen stoer doen en niet het watje van de vriendengroep willen zijn, die niet mee wil doen? Of hebben we misschien zo’n leegte te vullen dat het ook echt niet meer uitmaakt wát we vieren áls we maar iets kunnen vieren?

Geen onschuldig kinderfeestje

Ik realiseer me heel goed dat velen Halloween als een onschuldig (kinder)verkleedfeestje zien, maar wat mensen in werkelijkheid doen, letterlijk, is heulen met de vijand. There is more than meets the eye. Zoals Gods liefde voor mensen echt is, zo is ook de haat van de duivel voor de mensheid echt. En als die rotzak lacht, horen wij niet te lachen.

Door dit weekend feest te vieren en jezelf bloot te stellen aan waar je de andere 364 dagen van het jaar over zou jammeren, huilen of klagen, maak je het leven voor jezelf – maar denk ook eens aan je kinderen! – een stuk moeilijker. Heel hard schrikken en extreme (doods)angst zijn namelijk een open deur waardoor demonen, zonder dat jij dat in de gaten hebt, zo je leven in kunnen komen marcheren en reken maar dat ze niet zonder slag of stoot vertrekken. En wat is het gevolg? Nachtmerries, angststoornissen, slaapproblemen, depressies, onrust… Leg mij maar eens uit wat daar lachen aan is…

Mijn advies: better safe than sorry. Cancel je Halloween plannen! Maak je huis schoon en gooi alle je-weet-wel-troep de kliko in. Ben maar die angsthaas of flauwerik. Daar bespaar je jezelf en je kinderen een hoop geestelijk lijden mee. Een ‘gezellig’ avondje waar satanisten en heksen al wekenlang handenwringend en reikhalzend naar uitkijken, is iets waar wij ons hart potdicht voor zouden moeten willen houden. Als ieders geestelijke ogen toch eens open zouden gaan…

En het goede nieuws is…

Maar ik heb ook goed nieuws! Op de aarde is de duivel dan wel de baas, maar in de veel grotere geestelijke wereld is dat Jezus. Hij is Koning! Hallelujah!!! Wat de duivel dus ook in jouw leven geroofd heeft, hoe demonen ook een slagveld aangericht kunnen hebben, Jezus biedt altijd Zijn helpende hand en is altijd de uitweg naar meer dan volledig herstel. Jezus is pure Liefde en Zijn liefde verdrijft ALLE angst, ALLE demonen en ALLE dood uit je leven.

Vier het leven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.