Gewenst kopieergedrag

Jezus had GEEN onbeantwoorde gebeden en datzelfde zou voor ons moeten gelden. Jezus verzekerde Zijn discipelen namelijk dat zij (en dus ook wij) dezelfde wonderen zouden gaan doen als Hijzelf, en zelfs nog groter. Hij ging immers naar de Vader toe en wij zouden Zijn werk op aarde gaan voortzetten.

“Waarachtig, Ik verzeker jullie: wie op Mij vertrouwt zal hetzelfde doen als Ik, en zelfs meer dan dat, Ik ga immer naar de Vader. En wat jullie dan in Mijn naam vragen [bidden], dat zal Ik doen, zodat door de Zoon de grootheid van de Vader zichtbaar wordt.”
(Johannes 14:12-13)

En wat bedoelde Jezus met ‘hetzelfde doen als Ik’? Wat zullen zij doen? Wat zouden wij moeten doen? Lees maar:

“En hen die geloofd zullen hebben, zullen deze tekenen volgen: in Mijn naam zullen zij demonen uitdrijven; in vreemde talen zullen zij spreken; slangen zullen zij oppakken; en als zij iets dodelijks zullen drinken, zal hen dat beslist niet schaden; op zieken zullen zij de handen leggen en zij zullen gezond worden.”
(Markus 16:17-18)

Onze rechtmatige en voorbestemde plaats als kind van onze hemelse Vader is: wandelen in de voetafdrukken van Jezus – dienstbaar, nederig, vol liefde voor mensen en vol passie voor het bouwen van Zijn koninkrijk op aarde. Verstandelijk gezien kan dat een onmogelijke taak lijken, maar door geloof plus de kracht van de Heilige Geest in ons zijn wij supermensen geworden. Niets is onmogelijk voor wie gelooft. Wij hebben alles in huis om te kunnen doen wat God van ons vraagt: Jezus volgen in woord en daad. Waarom? Zodat door de kracht die in de naam van Jezus vrijkomt, de grootsheid van God zichtbaar wordt voor alle mensen.

“En zij [die geloofden en gehoorzaamden] gingen op weg om overal het nieuws [het Evangelie] bekend te maken. De Heer hielp hen daarbij en zette hun verkondiging kracht bij met de tekenen die ermee gepaard gingen.”
(Marcus 16:20)

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben enthousiast. Ik wil gehoorzamen. Ik wil gaan! Het zal niet gebeuren dat als ik later voor de troon van God sta, Hij teleurgesteld tegen mij zal zeggen: “Waarom heb je niet gedaan wat ik van je gevraagd heb? Al die kansen en open deuren die Ik voor jou gecreëerd heb, zodat mensen in de wereld konden ontdekken wie Ik ben, waarom heb je ze voorbij laten gaan? Waarom was je zo druk met en gefocust op jezelf?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.