Werp al je zorgen op Hem

Heb jij het gevoel dat je gebukt gaat onder zorgen? Dan wil ik je aanmoedigen om te doen wat de Bijbel hierover zegt:

“Werp al uw zorgen op Hem, want Hij zorgt voor u.” (HSV)
“Gooi alles waar je je zorgen over maakt maar in Gods handen, want Hij zorgt voor je.” (BB)
(1 Petrus 5:7)

Soms kunnen we heel passief en beteuterd met onze problemen in onze handen voor God blijven staan van: ‘Kijk eens Heer. Dit zijn al mijn problemen. En nu? Zou U ze misschien als het Uw wil is van mij weg kunnen nemen alstublieft?’ … Maar God neemt ze niet van je af. Hij trekt ze niet uit je handen. Hij wil ze van jóu ontvangen. Hij wil dat jij zelf los laat. Hij wil zelfs dat jij ze doelbewust van je afwerpt naar Hem toe.

Dus wat staat je te doen? Gooien, letterlijk! Figuurlijk gooien bestaat niet. Je vraagt je misschien af: maar hoe doe ik dat dan praktisch? Het antwoord is: je schrijf alles waar jij je zorgen over maakt op een papiertje. Of beter nog zelfs, maak voor iedere zorg een apart papiertje. Vervolgens maak je er allemaal propjes van en je zegt hardop:

“Heer, in Uw woord staat dat ik al mijn zorgen op U mag werpen. Dus dat doe ik dan ook. Ik geef dit [en je begint propje voor propje te gooien] aan U, en dit, en dit… Ik vertrouw U voor de oplossing, want U heeft beloofd voor mij te zorgen. Dank U wel.”

Gooi vooral ook lekker hard, met kracht. Laat het maar vanuit je tenen komen! Als je dit doet, zal je merken dat het echt iets met je hart doet. Er groeit een overtuiging in je van ‘ja, maar dit hoort ook echt gewoon niet bij mij, klaar ermee, weg ermee, duivel opzouten jij met je leugens en je listen!’ En het is díe overtuiging die je gaat helpen om een einde te maken aan jouw zware hart.

Werp al je zorgen op Jezus. Zijn rug is echt een stukkie breder dan die van jou.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.