Alpha – een nieuw begin van de rest van je leven

Wat we ook doen in dit leven, het meeste ervan heeft geen eeuwigheidswaarde. Met andere woorden: je kan het niet meenemen je graf in en je koopt er ook geen hemelpunten voor. Geen enkele!

De meeste mensen hopen erop – fingers crossed! – dat hun lichaam nog jaren meegaat. Ze sluiten hun ogen voor de dood onder het mom van ‘wat je niet ziet, dat is er niet’, leven er lustig op los en ‘we zien wel’. Maar de allerbelangrijkste vraag, die we onszelf JUIST NU al zouden moeten stellen, is: wat als vandaag mijn laatste dag hier op aarde zou zijn? Weet ik dan zéker dat ik morgen in de hemel ben? Weet ik zeker dat ik gered ben?

fingers crossed

Slechts een minderheid zal daar nu oprecht en zonder enig spoor van twijfel ‘ja’ op kunnen zeggen. De rest zal de vraag negeren, vind zichzelf een totale mislukking en heeft de hoop eigenlijk al opgegeven (daar kom ik zo op) of komt met een ‘ik denk het’ of ‘ik hoop het maar’. Die hoop is vaak gebaseerd op een blik in de spiegel en een snelle kansberekening. Mensen hopen ‘ja’ omdat ze in gedachten een zeer rooskleurig en gefotoshopt zelfbeeld hebben. “God is liefde, toch? Dan zal Hij mij toch zeker niet in de kou laten staan!?”

De waarheid ligt echter heel anders. God kijkt voorbij al onze smoesjes en rookgordijnen en ziet de rauwe werkelijkheid. En die is dat wij onszelf helemaal niet kunnen promoveren tot hemelburgers. Sterker nog, we diskwalificeren onszelf. Automatisch. Allemaal! En dat heeft niets met God te maken, maar met onszelf. Wij zijn namelijk degenen die er zelf een potje van gemaakt hebben. Wij hebben de God, die Liefde zelf is, de rug toegekeerd. Wij zijn gaan geloven dat wat wij goed vinden, ook goed is. Wij doen alles wat God verboden heeft en zijn er vaak nog trots op ook.

Voor velen is deze reality check misschien even flink schakelen. Het kan heel goed zijn dat jij je oprecht van geen kwaad bewust bent of was. Daar ben ik ook geweest. Maar mocht je er aan de andere kant nu juist van overtuigd zijn dat je het vreselijk verpest hebt in dit leven, dan heb ik geweldig nieuws voor je! Hoogmoed is jou blijkbaar vreemd en daarmee sta je al met twee beentjes op de grond. Daardoor sta je werkelijk PERFECT voorgesorteerd om door God gered en gepromoveerd te worden! Je hoeft de bal er eigenlijk alleen nog maar in te schoppen als je weet welke kant op. Missen kan bijna niet meer.

penalty

Regelmatig zien we op het nieuws of horen we in onze vrienden- of kennissenkring van nog jonge, gezonde mensen die plotseling uit het leven zijn gerukt. Door een ongeluk, door een beroerte of wat dan ook. Niemand had dat aan zien komen inclusief de overledene zelf.

Het punt is: ook jij weet niet wanneer jij jouw laatste adem uitblaast. Jij weet niet hoe lang je nog zonder kleerscheuren het onderwerp ‘God’ uit de weg kan blijven gaan. Zelfs als dokters een stip op de horizon gezet hebben, zit daar nog marge in. Only God knows. Het zou zelfs al morgen kunnen zijn. Stel daarom niet uit naar ‘als ik straks oud en bejaard ben’ om te ontdekken wat je ogen niet kunnen zien en waar jouw brein kortsluiting op maakt. Er is maar één moment waarop jouw toekomst veilig gesteld kan worden, definitief en voor altijd. En dat is het moment dat jij in dit leven Jezus ontmoet, je ziet dat Hij Zijn handen naar je uitstrekt en jij jouw hart daarin legt. Daarvoor moet je altijd een stap zetten uit je comfortzone. Alpha is bijvoorbeeld zo’n stap!

Dit alles klinkt misschien heel ingewikkeld, onwerkelijk of zwaar, maar dat is het juist niet. De last die je nu namelijk gewend bent dagelijks met je mee te zeulen, díe is pas zwaar. En die last van ‘zelluf doen’ mag je nu af gaan leggen in ruil voor rust, vrede, vreugde en de garantie op een glorieus, nieuw en eeuwigdurend leven onder de bescherming en zegen van de Allerhoogste. Een goeie deal lijkt me.

deal

En goed dat je het vraagt! Met die ontmoeting met Jezus, daar gaan wij je bij helpen. Bij Alpha! Je hoeft dit namelijk niet alleen te doen. Wij zorgen voor een warme, gezellige en liefdevolle omgeving. Wij zorgen voor heerlijke warme maaltijden, drinken en lekkers. Allemaal gratis. Het enige wat jij hoeft te doen, is komen zoals je bent: met je bagage, met je twijfels en al je vragen. Je bent van harte welkom voor de reis van je leven!

Even praktisch voor diegenen die in Breda en omgeving wonen:
Alpha start op woensdagavond 1 februari 2023 in Breda Noord en bestaat uit 10 woensdagavonden en een weekend. Mocht je liever de cursus in Geertruidenberg volgen, deze begint op 20 januari 2023 en is op de vrijdagavonden. Woon je in een andere regio, check dan even de Alpha website voor een cursus bij jou in de buurt.

Meer info over Alpha: https://alpha-cursus.nl/
Aanmelden voor Breda of Geertruidenberg: https://www.jubilee.nl/go/groei/alpha-cursus/
En voor vragen mag je mij ook altijd persoonlijk benaderen. Weet dat alles wat je hierover met mij deelt, niet naar buiten gaat!

En tenslotte heb ik nog een mooie overdenking om mee af te sluiten:
In verhouding tot de eeuwigheid is een mensenleven – lang of kort – niet meer dan een zucht. Zorg daarom dat je juist de eeuwigheid in het vizier krijgt, dat je je relatie met God herstelt en ga van daaruit GENIETEN van al het goede dat Hij voor je heeft. Een leven krijgt pas echt zijn waarde als je ontdekt hoeveel God voor jou over had om jou ondanks al je misstappen en dwalingen, te krijgen daar waar Hij je voor gemaakt heeft: voor een eeuwigheid heel dichtbij Hem, jouw hemelse Vader.

Tot ziens bij Alpha!

Hartelijk bedankt voor de tijd die genomen hebt om deze blog te lezen. Ik heb hem met heel veel liefde en passie geschreven en ik geloof dat Jezus bij machte is om ook jou, door mijn woorden heen, te openbaren wat Hij op dit moment op Zijn hart heeft voor jou. En wat Hij kan, doet Hij ook als we Hem daar de kans toe geven. God is trouw!

Mag ik je tot slot nog dit vragen?

“Want ik schaam mij niet voor het goede nieuws van Christus. Want het goede nieuws is de kracht van God: iedereen die het gelooft, wordt erdoor gered.”
(Romeinen 1:16 BB)

Wil jij meehelpen om het Evangelie verder te verspreiden? Dat kan door de post van deze blog op Social Media te liken, te delen en te voorzien van een reactie. Hierdoor help je de onderliggende algoritmen om deze blog voor anderen beter vindbaar te maken. Natuurlijk kan je de browserlink van deze webpagina ook direct met anderen delen via Whatsapp of email. En tenslotte is het voor mij persoonlijk ook heel waardevol om te horen wat deze blog met jou gedaan heeft. Een reactie hieronder wordt dan ook zeer gewaardeerd.

Gods zegen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.