Ben jij al een discipel van Jezus?

Jezelf een Christen noemen, betekent niet automatisch dat je ook een Christen bent. En een Christen zijn, is ook wezenlijk iets anders dan leven als een Christen; dat wil zeggen: doen wat Jezus van je vraagt en nadoen wat Hij voorgedaan heeft. Lees die nog maar eens een keer… God is al jaren bezig om mijn hart voor evangelisatie aan te wakkeren. Ik kom van ver, maar ben nu eindelijk op het punt aangekomen dat mijn honger naar doen wat Jezus van me vraagt, groter aan het worden is dan mijn angst voor mensen of de twijfel of ik er wel geschikt voor ben. As we speak zit ik middenin een Kickstart-weekend van ‘The Last Reformation’. Niet omdat ik specialer ben in Gods ogen dan anderen, maar omdat ik wil stoppen met smoesjes verzinnen en gewoon gehoorzaam wil zijn aan Hem, die mij het leven gegeven heeft. Mensen waar jij en ik van houden, gaan kneiterhard verloren als we op onze luie *piep* blijven zitten. Het moment dat Jezus terug komt, komt met rasse schreden dichterbij en dus is er werk aan de winkel!
“Ga op weg en verkondig: ‘Het koninkrijk van de hemel is nabij.’ Genees zieken, wek doden op, maak mensen die aan huidvraat lijden rein en drijf demonen uit. Om niet hebben jullie ontvangen, om niet moeten jullie geven!” (Matteüs 10:8)
Dit is de opdracht die Jezus jou en mij letterlijk geeft. Valt het jou ook op dat er ‘moeten’ staat? God dwingt ons niet en onze redding hangt er niet vanaf, MAAR… Hij verwacht wel dat we Hem gehoorzamen. En dat is zeker geen straf. Samenwerken met Jezus geeft namelijk pure vreugde. Het is het beste waar jij je tijd en energie in kan steken. Het heeft eeuwigheidswaarde. Mensen worden gered en volledig vrij gezet én als flitsend rode kers op de taart word je er later in de hemel ook nog eens rijkelijk voor beloond.
[Jezus:] “Wie Mij dient moet Mij volgen: waar Ik ben zal ook Mijn dienaar zijn, en wie Mij dient zal door de Vader geëerd worden.” (Johannes 12:26)
Als jij een persoonlijke ontmoeting met Jezus hebt gehad en je hebt je bekeerd en afgekeerd van je oude leven, dan heb je twee opties. 1) Jezus nastaren en je op een gegeven moment afvragen waar Hij toch gebleven is of 2) je volgt Hem. Wie Jezus volgt, gaat ook (leren) doen wat Hij deed, wat Hij ons voordeed. En vraag je je nu af: ja maar hoe dan? Het antwoord is: laat je trainen en discipelen zoals ook Jezus dat 2000 jaar geleden met Zijn leerlingen deed. Jij hoeft het wiel niet zelf uit te vinden! Wil je eens zien waar ook jij toe geroepen bent? Deze film geeft een prachtig inkijkje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.