Happen naar Peijnenburg

Happen naar Peijnenburg

De tip van de dag is: neem de beslissing dat de 2 O’s: Offense (aanval) en Opportunity (kansen) geen verschil meer gaan maken in je leven. Als je ooit aangevallen of beledigd wordt, gaat dat géén invloed meer hebben op je beslissingen. Als er ooit een hengel met een Peijnenburg ontbijtkoek voor je neus gehouden wordt, dan gaat dit jouw beslissingen niet beïnvloeden en ga je er niet automatisch keihard achteraan zwemmen. Vertrouw in alles op God.

“Ehh serieus Mariëlla… doe even normaal, je wordt steeds gekker, neem een pilletje, ga in therapie, laat jezelf opsluiten, you lost it!” Nou nee, dank je, het gaat juist heel erg goed met mij! Niet door wat ik doe, maar juist door wat God in mijn leven doet. No credits for me!

Kansen aanpakken is niet altijd wijs
Niet het negeren van aanvallen en kansen, maar juist het aanpakken ervan is wat we vaak doen. Dit is een behoorlijke zieke ‘normaal’ geworden. Neem nu, voor wie de verbinding überhaupt al aandurft, het huwelijk. We trouwen en beloven bij elkaar te blijven in voor- en tegenspoed… totdat de ander je teleurstelt (aanval) of er een ogenschijnlijk betere versie van je wederhelft voorbij wandelt (kans). De duivel is echt niet alleen bezig met pesten, hij creëert ook hele mooie kansen die moeilijk te weerstaan zijn. Zonder God is er geen hoop of redding en loop je recht in de val.

Wij zijn geen God!
Wij snappen het leven nog niet zoals het bedoeld is. Wij snappen onszelf en de ander niet. Wij overzien de gevolgen van onze daden niet. We laten ons leiden door logica, ons verstand, emoties, intuïtie en ervaringen uit het verleden…. en daar gaat het mis en goed ook! De enige oplossing, voor welke situatie dan ook, is volledig vertrouwen op Gods leiding. Als je afstemt op Zijn frequentie en je je eigen ruis van de lijn haalt, spreekt Hij door Zijn Heilige Geest heel duidelijk tegen je. Als je Hem ‘hoort’, geloof me, dan wéét je ‘beyond any doubt’ dat het God is.

Gods liefdestaal is: “Ik wil jou! Ik ben gek op jou! Ik wil jou dichtbij me. Ik wil jou verzorgen. Ik wil jou gezond maken. Ik wil jou het allerbeste geven….! Gods doel is quality time met jou tot in de eeuwigheid. Hij heeft een perfect plan voor je leven gemaakt en daarvan maakt Hij alleen de start bekend én je eindbestemming. Voor het middenstuk zul je Hem moeten vertrouwen. Het midden is: “Ik ben God en jij niet, Ik weet wat goed voor je is, jij niet. Ik weet wat er komen gaat, jij niet. Ik kan wat jij niet kan. Ik laat jou (daarom) alleen je volgende stap zien.”

Samen leven met God
Het leven is echter niet achterover leunen en God zoekt het wel uit. Nee, Hij wil sámen met jou je leven leven. Hij communiceert met je. Hij zegt niet: “Doe wat voor jou goed voelt”……opportunity-alarm!!! Je hebt de Heilige Geest nodig, Zijn Geest, God in jou, die je laat zien wat wel en geen wijze stappen zijn.

Leven zonder God en Zijn leiding is natuurlijk ook een mogelijkheid. Je mág in de tegenaanval als je iets aangedaan wordt, je mág iedere mooie kans aanpakken die voorbij komt. Alle credits van en verantwoordelijkheid voor wat er daarna gebeurt, is dan wel voor jou. God kan niet zegenen wat er buiten Zijn wil om gebeurt. Hij is niet verantwoordelijk voor het resultaat van de uitvoering van jouw eigen ideeën.

De wereld is een grote puinhoop en de enige manier om die duisternis te negeren is het dragen van een grote roze bril. Massa’s mensen gaan gebukt onder angst, (zelf)veroordeling, depressie en burn-out. Het aantal zelfmoorden neemt toe, juist bij mensen met wie het ‘goed’ gaat en Social Media wordt misbruikt om te schelden op anderen, om schuldigen aan te wijzen en voor het verheerlijken van onszelf. En alsof dat nog niet triest genoeg is, wordt het Wetboek van Strafrecht én de medische encyclopedie alsmaar dikker en dikker en dikker. Gaat ie dan lekker of niet?

The world is twisted!
De duisternis vinden we aantrekkelijk, fun, cool en daar maken we de blits mee. Voor het Licht zijn velen blind of zelfs allergisch. Wat goed is, noemen we belachelijk en wat slecht is, is hip en happening.

De keuze tussen hemel en hel lijkt zo makkelijk en de uitkomst zo logisch…. maar wat vinden we het met elkaar lastig om datgene los te laten wat alle ellende in de eerste plaats veroorzaakt heeft: onze eigen wil.

Als God jouw hart nog niet bewoont, weet dan dat je slechts één stap verwijderd bent van het Licht.

(Voor diegenen die nu denken: “Peijnenburg, wa is da?” Check dit filmpje!)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.