De schijn van Christendom heeft geen kracht

Het gras verdort en de bloem verwelkt, maar het woord van onze God houdt altijd stand.
(Jesaja 40:8)

Voor geloof in God MOET je de absolute autoriteit en het gezag van Zijn Woord (de Bijbel) erkennen. Dat en alleen dat is de waarheid. God is namelijk dezelfde gisteren, vandaag en tot in eeuwigheid. Er is geen ouderwetse Jezus, alleen een maatschappelijke moraal die achteruit holt. Er is geen achterhaalde Bijbel, alleen mensen die het nog niet snappen.

Ontkracht Gods Woord dan ook NIET uit eerbied voor traditie, cultuur, religie, de publieke opinie of persoonlijke gevoeligheden – van jezelf of van anderen. Ben niet bezig met ‘people pleasing’ maar met ‘God pleasing’. Sluit geen compromissen richting wetticisme (religie) of ongezond veel genade (hyper grace). Deze SCHIJN van Christendom heeft namelijk GEEN kracht in zich.

De kerk uit koers

De kerk van nu is helaas nog teveel uit koers en daardoor zien we nog amper wonderen en tekenen gebeuren. God wil wel bewegen, maar wij bewegen niet met Hem mee. Dan kunnen we natuurlijk wel zeggen dat wonderen (uit het Bijbelboek Handelingen) niet meer voor nu zijn of dat het Gods wil of timing nog niet is, maar dat is alleen maar terug redeneren. Het is proberen recht te praten wat krom is. We nemen iets waar, aan ons ligt het niet… en dus ligt het aan God.

Gods wil is echter dat op aarde Zijn koninkrijk doorbreekt; een koninkrijk waarin het draait om bovennatuurlijke KRACHT – kracht die door geloof iedere situatie ten goede kan, wil en zal veranderen.

God wil het!
Are you in?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.