De vreze des Heren

Wat een indrukwekkende preek van Derek Prince!
(de link staat onderaan, de video is incl. Nederlandse ondertiteling)

Ja, Jezus wil onze Redder zijn, onze Vriend, onze Helper in nood en nog veel meer. Maarrr… ik heb veel te vaak gemerkt dat ‘gelovigen’ nog heel naïef kunnen zijn over wat Hij ook is: een rechtvaardige Rechter. Laten we daar niet te makkelijk overheen blijven walsen. Laten we stoppen met goedpraten wat God verafschuwt: zonden.

De Bijbel spreekt over de ‘vreze des Heren’. Dat kan twee dingen betekenen: grote angst/beklemming/benauwdheid voor God of groots ontzag voor God. Iedereen die dit groots ontzag mist, al noem je jezelf Christen, gaat met die andere vreze des Heren te maken krijgen.

De bedoeling is dat we vol ontzag voor God leven; als in: op je knieën of zelfs plat met je gezicht op de grond. We zouden ons ten diepste moeten realiseren dat we NIETS zijn zonder Hem. Ja, GELOVEN in Jezus is een héle belangrijke stap, maar laten we daar niet ons tentje opslaan. Het is ook nodig dat we ons volledig BEKEREN van ons oude leven vol zonde en Jezus gaan volgen.

Dat betekent heel concreet dat je leven met Jezus er 180 graden anders uit hoort te (gaan) zien dan zoals de wereld leeft. Als je niet raar aangekeken wordt, als je niet vervolgd wordt of verstoten door naasten, dan mag je je afvragen of je je niet nog teveel conformeert aan de wereld.

Jezus gaf ALLES voor jou, om jou een nieuw en eeuwig leven te kunnen geven, terwijl je dit niet verdiend hebt. Het is nooit Zijn intentie geweest om jou een leven erbij te geven, zodat jij kan kiezen wat jou op een bepaald moment het beste uitkomt. God is niet gek! Dus wil je in aanzien staan bij God of bij de wereld? You can’t have it both ways.

Heb je mijn eerste twee Eye openers al gelezen? Binnenkort volgt de volgende over bekering en de waterdoop.

Gods zegen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.