Ik snap het voetbalgeweld wel

Het oplaaiend geweld in en om voetbalstadions heeft NIETS met voetbal te maken. Dat is iets wat we allemaal wel inzien. Maar wat is het dan wel? En waarom kunnen we dat met stadionverboden en andere straffen niet oplost krijgen?

Dit geweld is ‘gewoon’ één van de vele schrijnende tekenen van onze tijd. Onze samenleving (nou ja, samen???) wordt zienderogen harder, agressiever, onbetrouwbaarder en egoïstischer. Mensen worden gebruikt, misbruikt, in de steek gelaten, kapot gemaakt, bedrogen, belogen… Hoe logisch dus dat iedereen op een gegeven moment aan het einde van zichzelf komt. Ieders emmertje is een keer vol en dan barst de bom. Alle zorgen, alle stress, alle angst, alle druk, alle onzekerheid, alle machteloosheid en alle liefdeloosheid die ze ervaren, zijn gewoon teveel. Hier zijn we niet voor gemaakt!!!

Maar hoe uitzichtloos we het leven ook kunnen ervaren, hoe hard het kwaad ook oprukt, er is ALTIJD een oplossing. Beter gezegd, er is één Oplossing: Jezus. Als jij je oude leven aan Hem geeft, dan krijg je er een heel nieuw leven voor terug. Onverdiend. Gewoon, omdat God Liefde is.

Om je nou een idee te geven van hoe een on-uit-spre-ke-lij-ke vreugde jou dan te wachten staat, raad ik je aan om de onderstaande video eens te bekijken. Even een tipje van de sluier oplichten…

Let trouwens ook goed op de tekst, want die zou zomaar eens over jou kunnen gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.