“God bestaat niet!”

Ken je de uitspraak “God bestaat niet, anders was het niet zo’n puinhoop, was er geen oorlog, werden mensen niet ziek, stierven er geen kindjes in Afrika aan honger…” Misschien zijn het wel jouw gedachten.

Het mooie vind ik dat de mensen die dit zeggen, in ieder geval heel goed aanvoelen dat God GOED is. Alleen kunnen ze dat niet rijmen met de puinhoop in hun eigen leven en in de wereld om hen heen. En daarom verwerpen ze Hem.

Waarheid is echter dat de wereld oogst wat het zelf gezaaid heeft. Daar heeft God geen schuld aan. Leven we zonder Hem, dan krijgen we precies wat we verdiend hebben. Eerlijk toch? Wij zijn verantwoordelijk voor onze eigen en elkaars puinhoop.

Het beregoede nieuws is gelukkig dat God ons ondanks alles, ondanks ons verzet tegen Hem, tóch redden wil. Maar (het zal je niet verbazen) wel op Zijn voorwaarden, op Zíjn manier. En die manier is: Jezus!

Jezus is helemaal klaar voor jou, maar de vraag is: ben jij al klaar voor Hem? Hij wacht namelijk totdat jij in alle vrijheid erkent dat je Hem nodig hebt. En dat kan een dingetje zijn, als er bijvoorbeeld nog trots en eigenwijsheid in de weg zitten.

Om dát uit de weg te ruimen, staat God toe dat de wereld in brand staat. Hij staat toe dat we het moeilijker en moeilijker krijgen. We moeten soms letterlijk aan de grond geraken en aan het einde van onszelf komen, voordat we willen accepteren dat we een Redder nodig hebben.

Zodra wij ons verzet staken, is daar het moment dat we Jezus ontmoeten en een heel nieuw leven begint.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.