Mensen liefhebben en duisternis haten, het hoort samen te gaan

Het is een probleem als de kerk meer bekend staat om waar ze TEGEN is dan waar ze VOOR is; voor liefde, voor waarheid, voor hoop, voor vrijheid…

Echter, we horen ook niet voor alles zijn. Dat doet God ook niet. Hij houdt wel van iedereen, maar niet van alles. Mensen moeten snappen dat hier een duidelijk verschil in zit. God haat namelijk (de werken van) de duisternis. Hij haat het zo zeer dat Hij er Zijn enige Zoon voor opofferde om zo de macht ervan te breken. Als God haat, gaat het altijd over het beschermen van de mensen van wie Hij houdt.

Een uitspraak van Charles Spurgeon is: je kan niet houden van waar God van houdt, als je niet ook haat wat Hij haat. We proberen mensen wel lief te hebben, maar snappen vaak niet dat we daarnaast ook de duisternis horen te haten.

Als je werkelijk van God en mensen houdt, hoor je ook alles wat mensen gebonden en gevangen houdt [alle zonden en ongerechtigheid] te haten en je er dus zeker niet zelf door te laten entertainen.

“Liefde verheugt Zich niet over het onrecht, maar vindt vreugde in de waarheid.”
(1Kor 13:6)

God houdt enorm veel van mensen. Hij is Liefde. Hij heeft ook enorm veel humor. Hij heeft het gemaakt. Echter, zonde en ongerechtigheid zijn voor Hem géén grap! Liefde lacht niet, Liefde haalt geen schouders op, Liefde kijkt niet de andere kant op en Liefde zwaait niet met vlaggen, maar HUILT als er mensenlevens kapot en verloren gaan.

Laten we Gods handleiding voor het leven in Zijn schepping (de Bijbel) daarom alsjeblieft heel serieus gaan en blijven nemen en dus stoppen om er bladzijdes uit te scheuren en er eigen interpretaties aan toe te voegen, simpelweg omdat ons soms nog kinderlijke ego geen Vaderlijke correctie verdraagt en/of omdat we zijn gaan geloven dat we Gods liefde en genade eindeloos als excuus mogen blijven misbruiken om (opnieuw) in zonde te leven. God is goed, maar niet gek! Wat recht is is recht en wat krom is is krom.

Niemand heeft daarom baat bij een all-inclusive, zoetsappig en verdraaid ‘overal is genade voor’ evangelie. Of wat dacht je van het nog populairdere wereldse ‘liefde is liefde’ gedachtengoed; ideologie uit de diepste duisternis. Mensen in de wereld, inclusief Christenen helaas, gaan er letterlijk (opnieuw) aan ten onder en het is om te janken!

Daarom is mijn gebed: Vader, laat overal in de wereld, en dus ook in de kerk, Uw liefdevolle doch compromisloze waarheid luid en duidelijk klinken. Schudt de wereld en schudt Uw kerk zodat de mensen wiens oren nog kunnen horen, nog de kans krijgen om hun leven (opnieuw) om te keren, om zich door Jezus met U te laten verzoenen en zo hun eeuwige redding te ontvangen. Tot eer en glorie van Uw naam. Amen!

“Er zullen talrijke valse profeten komen die velen zullen misleiden. En doordat de wetteloosheid toeneemt, zal bij velen de liefde bekoelen. Maar wie standhoudt tot het einde, zal worden gered.”
(Matteüs 24;11-12)

De klok tikt… Jezus komt spoedig terug.

(Tekst is mede gebaseerd op een interview met Lisa Bevere bij ‘Praise on TBN’)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.