Spreuken 1

Spreuken 1

Spreuken hoofdstuk 1 laat ons zien dat wat we nodig hebben niet méér wereldse kennis en advies is, maar Goddelijke wijsheid. De wereld geeft veel advies, gevraagd en ongevraagd, maar de Bijbel vertelt ons dat een gezegend mens daar niet naar leeft. Adviezen kunnen nog zo aanlokkelijk klinken, ze zijn lang niet altijd goed voor hem. In plaats daarvan leeft hij volgens Gods Woord en wijsheid.

Gelukkig de mens die niet meegaat met wie kwaad doen, die de weg van zondaars niet betreed, bij spotters niet aan tafel zit, maar vreugde vindt in de wet van de Heer en zich verdiept in zijn wet, dag en nacht. Hij zal zijn als een boom geplant aan stromend water. Op tijd draagt hij vrucht, zijn bladeren verdorren niet. Alles wat hij doet komt tot bloei.”(Psalm 1:1-3)

Gods wijsheid krijg je niet door het lezen van veel boeken, het volgen van cursussen of het vergaren van het laatste nieuws. Het komt door het kennen van de Heer, Zijn hart, Zijn Woord, Zijn waarheid en door je door Hem te laten leiden via Zijn Geest!

Hoe kan je ooit verliezen of tekort hebben als de wijsheid van de Heer door je aderen stroomt bij alles wat je onderneemt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.