Wees gewaarschuwd voor deze sekte!

Een tijdje terug heb ik heel de vriendenlijst van mijn persoonlijke Facebook account opgeschoond en iedereen verwijderd die ik niet persoonlijk ken. Oké, misschien een beetje rigoureus, maar ik was er he-le-maal klaar mee! Waarmee? Let me explain… en doe er vooral je voordeel mee.

Op Facebook zijn er, naar mijn ervaring tenminste, een drietal soorten vriendschapsverzoeken. Je kan een verzoek krijgen van iemand die je kent, al is het heel erg in de verte. Dan heb je de verzoeken van eenzame oude(re) mannen, vaak uit de Verenigde Staten, of jonge mannen uit Afrika. Hun account laat duidelijk zien dat ze geen Nederlands spreken. Dus zo’n vriendschapsverzoek slaat eigenlijk helemaal nergens op. En dan heb je de vriendschapsverzoeken van Nederlandse Christenen die je weliswaar niet kent, maar hé, we zijn tenslotte een grote familie.

Nou, in die laatste groep is het dus mis gegaan. Iets met wolven in schaapskleren. Ik heb ergens een vriendschapsverzoek geaccepteerd van een – zo leek het – mede Christen die ik niet kende en dat resulteerde binnen een paar dagen tijd in een sneeuwbaleffect van vele soortgelijke verzoeken. Eerst dacht ik nog dat ze interesse hadden in mijn posts over Jezus, maar al gauw bleek dat zij zo hun eigen agenda hadden. Het was een samenwerkende kudde wolven die het op dit schaap (ik wijs even naar mezelf) voorzien had, al had ik dat toen nog niet in de gaten.

Na het accepteren van het eerste vriendschapsverzoek kreeg ik al vrij snel via Messenger een alleraardigst berichtje, of beter gezegd: een tè aardig berichtje waarin ik werd uitgenodigd om die avond een online Bijbelstudie bij te wonen van hun pastor. Dat heb ik afgewimpeld. Ik weet hoeveel kaf er tussen het koren zit, dus no thanks! Ik zoek mijn eigen Bijbelstudies wel uit.

Maar tot mijn verbazing kreeg ik binnen korte tijd een bijna identieke uitnodiging van weer iemand anders; weer een zogenaamde broer en zus. Toen begonnen er alarmbellen te rinkelen en bij een derde soortgelijke uitnodiging was ik er helemaal klaar mee. Ik ben toen onderzoek gaan doen naar waar die verzoeken ineens vandaan kwamen en dat bleken allemaal zeer recente nieuwe ‘vriendinnen’ te zijn. Er was er ergens eentje mijn vriendenlijst binnen geglipt en hup, haar kompanen kwamen er als vliegen op zoek naar stroop achteraan.

Nu ik onderstaande video bekeken heb, ben ik heel blij dat ik naar de alarmbellen geluisterd heb, dat ik niet op uitnodigingen ben ingegaan, dat ik mensen geblokkeerd heb en mijn vriendenlijst opgeschoond. De rust is wedergekeerd. Maar ik ga dit wel opengooien, omdat ik je wil waarschuwen voor deze organisatie die het overduidelijk gemunt heeft op de kerk van Jezus Christus. Ze liften mee op Zijn faam, ze vissen in Zijn vijver, maar uiteindelijk zal blijken dat zij zo hun eigen ‘Jezus’ hebben.

Tegenwoordig wordt heel snel het label ‘valse profeet’ op mensen geplakt; op mensen die weliswaar ook geloven dat Jezus de Zoon van de levende God is, maar net even iets anders geloven over bijvoorbeeld genezing. Er worden onterecht heel wat harde werkers in Gods Koninkrijk verketterd. Maar als we dan toch zo graag mensen een label opplakken, dít zijn de echte valse profeten; mensen die (zo zal achteraf blijken) Jezus ontkennen als God en na wat omwegen een eigen leider naar voren schuiven die zichzelf tot een soort van hedendaagse Jezus gepromoveerd heeft. Als je alles achterlaat en hem volgt, dan komt het allemaal goed…

De organisatie die al een tijdje overigens, probeert om te infiltreren in de kerk van Jezus Christus is de wereldwijd opererende sekte genaamd Shincheonji. Oorspronkelijk komt hij uit Zuid-Korea begreep ik, maar in de westerse wereld opereren ze momenteel onder de naam ‘New heaven new earth’. Ze gaan op een hele sneaky manier te werk en als je eenmaal ingaat op een uitnodiging word je een toneelstukje ingeluisd en bedonderd waar je bij staat. Als je graag wil weten hoe precies, dan zou ik je willen uitnodigen om bijgaande video te bekijken.

Omdat ik wilde weten waar ik het gemist had en hoe het kon dat ik ineens van vele kanten benaderd werd, ben ik gaan kijken naar de overeenkomsten tussen de verdachte profielen. De wolven in schaapskleren bleken allemaal profielen van jonge, onschuldig ogende Westerse (niet Aziatische) vrouwen. De profielfoto’s waren allemaal van eenzelfde soort, ze hadden allemaal een Christelijke tekst onder hun profielfoto staan en de achtergrondfoto’s waren allemaal fel gekleurde en gefotoshopte onpersoonlijke natuurfoto’s. Alsof ze in Teletubbie-land wonen. Als je al wel eens van een handlanger een vriendschapsverzoek hebt ontvangen, dan herken je mijn omschrijving direct.

Het is zeker niet de bedoeling dat we vanaf nu bibberend en angstig door het leven gaan. Absoluut niet! Met Jezus zijn we vér verheven boven alle overheden en machten van de duisternis. Maar wees wel gewaarschuwd. Blijf alert en wees niet naïef. Kijk, lees en luister niet (naar) alles wat maar een beetje Christelijk lijkt. Satan stuurt vele wolven te midden van de schapen om de voortgang van Gods plannen in mensenlevens en in de kerk als geheel, te saboteren.

En weet je van jezelf: ik ben in zo’n list getrapt! Heb je je met mooie praatjes laten verleiden, zit je nu vast in dit of een ander soortgelijk netwerk/sekte en heb je het gevoel dat je niet meer terug kan? Het is een leugen! Vraag om hulp! Meld je bij échte Christenen, bij een voorganger, bij een kerk en laat je helpen. Het kan heel goed zijn dat je je schaamt, maar hé, was niet alles waarvoor we vergeving ontvangen hebben reden tot grote schaamte?

Voor onze hemelse Vader is (behalve de zonde tegen de Heilige Geest – maar daar gaat het hier helemaal niet over) geen zonde te groot of te ernstig. IEDEREEN die zich bekeert, wordt volledig en voor eens en voor altijd vergeven en hersteld. Voor iedere verkeerde afslag die we kunnen nemen weg van Jezus, is er ook een weg terug naar Hem. Hij staat met open armen op je te wachten.

Heb jij hulp nodig?

Zit jij zelf verstrikt in een dergelijke situatie en heb je hulp nodig? Zoek je naar een uitweg, maar ken je geen kerk of andere veilige plek waar je terecht kan voor hulp? Je mag je ook altijd bij mij melden. Stuur dan even een mailtje naar info@mijnlevenmetjezus.nl en dan ga ik je helpen zoeken.

Liefs Mariëlla

2 gedachten over “Wees gewaarschuwd voor deze sekte!”

  1. Dwaalleer uit Korea. Onder de namen Nieuwe Hemel en Nieuwe Aarde, Sion Christelijk Missiecentrum. Ik zat er anderhalf jaar in. Ze zijn gevestigd in een bedrijvenpand in Schiedam, op de brauwweg 30 5e verdieping. Trap er niet in, het is tijdverspilling!

  2. Former NL member

    Ik snap helemaal wat je bedoelt ze zijn inderdaad een sekte, die op deze manier werkt met verschillende namen, zelfs de members die eruit gaan of erin zijn hebben grote twijfels, maar durven niet weg te gaan, omdat er druk word gelegd mentaal, de leiders zeggen tegen de members dat ze geen druk zetten terwijl ze het wel doen. Ze contradicten elkaar heel erg. Heb het te doen met deze mensen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.